Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Instagram hikayelere yepyeni özellik!

Instagram hikayelere yepyeni özellik!
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
3 views
05 Eylül 2024 - 10:12

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram’ın hikayeler bölümüne yeni bir özellik eklendi. Bundan sonra tıpkı gönderilere atılan yorumlar gibi hikayelere de yorum yapılabilecek.

Zuckerberg’in sahip olduğu Meta’nın en popüler uygulaması su götürmez bir gerçeklikle Instagram olduğu herkes tarafından genel kabul görmüş bir gerçektir. Bu uygulama ile dünyanın her tarafından her ırk ve milletten insanlar ile iletişim kurulabiliyor günlük yaşamlarını nasıl idame ettirdikleri takip edilebiliyor.

Son yıllarda ise bu platform adeta boyut atlayarak fenomenlerin ana gelir kaynağı olmuş, insanlar gerek ek gelir gerekse de yaşamlarını idame ettirmek için bu platformdan çıkmaz hale geldi.

sickdcnui0ocuv0zdu-dg-w54n.webp

Şimdi ise uygulama geliştiricileri insanlar arasındaki etkileşimi artırmak için yeni bir adım attı. Bundan sonra tıpkı gönderilere yorum yapılabildiği gibi artık 24 saatlik hikayelere de yorum yapılabilecek.

Ancak kullanıcılar istedikleri zaman hikayelerine yorum gönderme seçeneğini devre dışı bırakabilecekler. Meta CEO’su Mark Zuckerberg de şirketin kanalında bir ekran görüntüsü yayınladı.

bvseqoia1kmywfpdin9uia.webp

INSTAGRAM’DA HİKAYELERE YORUM YAPMA ÖZELLİĞİ NASIL AÇILIR?

Instagram’da hikayelere kimlerin yorum yapabileceğini yönetmek oldukça basittir. Varsayılan olarak, hikayenizi görebilen herkes, doğrudan mesajla yanıt verebilir. Ancak, bu özelliği kapattığınızda, belirli kişiler hikayenizde yanıt verme seçeneğini göremez.

Hikayenize kimlerin yanıt verebileceğini ayarlamak için:

Instagram uygulamasını açın ve profilinize gidin.

Ayarlar menüsüne girin.

Gizlilik sekmesini seçin.

Hikaye seçeneğine dokunun.

Yanıtlar bölümünde, hikayenize kimlerin yanıt verebileceğini belirleyin: Herkes, Takip Ettikleriniz, veya Kapalı.

Bu adımları izleyerek hikayenize kimlerin yanıt verebileceğini kolayca kontrol edebilirsiniz.

6e3a629a-instagram-profil-acma.jpg

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !