Erkan Kolçak Köstendil ve Cengiz Bozkurt gibi önemli isimleri bir araya getirmesi beklenen “Alt Üst” filmi, daha çekim aşamasına geçemeden iptal edildi. Uzun süredir hazırlıkları süren proje, artan yapım maliyetleri nedeniyle rafa kaldırıldı.
Poll Films imzası taşıyan ve kara komedi türünde planlanan yapımda Erkan Kolçak Köstendil’in “Vedat”, Erkan Petekkaya’nın ise “Başkan” karakterine hayat vereceği belirtiliyordu. Kadroda ayrıca Ferit Kaya, Taner Ölmez, Nilsu Berfin Aktaş ve Cengiz Bozkurt gibi birçok tanınmış oyuncu yer alıyordu.
Film için okuma provalarının yapıldığı, çekim hazırlıklarının ise son aşamaya geldiği ancak bütçe sorunlarının büyümesiyle birlikte projenin tamamen durdurulduğu ifade edildi. Yapım sürecinde artan maliyetlerin, prodüksiyonun devam etmesini imkânsız hale getirdiği öne sürüldü.
Sinema sektöründe son dönemde benzer iptallerin arttığı dikkat çekerken, birçok dizi ve film projesinin de aynı gerekçelerle ya ertelendiği ya da tamamen iptal edildiği biliniyor. Sektör kulislerinde, yapımcıların yükselen maliyetler nedeniyle projelerde ciddi daralmaya gittiği konuşuluyor.
Özellikle oyuncu ücretleri, set giderleri ve teknik maliyetlerdeki artışın, birçok yapım şirketini zor durumda bıraktığı ve yeni projelerin riskli hale geldiği değerlendiriliyor.
“Alt Üst” filminin iptali, hem oyuncu kadrosu hem de proje ekibi açısından sürpriz bir gelişme olarak yorumlanırken, sinema sektöründeki ekonomik sıkıntıların devam ettiği bir kez daha gözler önüne serildi.
Projenin geleceğine dair yeni bir adım atılıp atılmayacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.
