Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Rusya-Ukrayna krizi tetikledi,Kripto paralar ve Bitcoin sert düştü!

Rusya-Ukrayna krizi tetikledi,Kripto paralar ve Bitcoin sert düştü!
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
15 views
22 Şubat 2022 - 11:32

Son dakika: Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Luhanski tanıması, iki ülke arasındaki gerginliği zirveye taşırken piyasalar bu sıcak gelişmeye hızlı tepki verdi. Riskli varlık sınıfında görülen kripto paralar bu gerginlikten nasibini alarak sert satışlara maruz kaldı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yüzde 7’ye yakın düşüş yaşadı. Ethereum’da ise düşüş daha da sert oldu. Peki, 22 Şubat 2022 Ethereum ve Bitcoin ne kadar, kaç TL oldu? İşte ETH, BTC ve kripto paralarda son durum…

Son dakika: Kripto para piyasalarında sert düşüşler devam ediyor. Piyasa, son 24 saat içinde yüzde 7 düşüşle değerinden 100 milyar dolar kaybetti ve 1,65 trilyon dolara çekildi. Piyasa değerine göre sıralanmış en büyük 100 kripto paranın tamamı negatif seyrederken günlük ortalama kayıp yüzde 10’u aşmış durumda.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Pazartesi günü Ukrayna’nın iki ayrılıkçı bölgesi Donestk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanıdığını açıklayarak Batı’nın büyümesinden korktuğu Ukrayna geriliminde yeni bir hamle yaptı. Kremlin, Putin’in kararını Almanya ve Fransa liderlerine telefonda açıkladığını belirtti. Daha sonra Putin’in ayrılıkçı bölgeleri tanıma kararına imza atma anı Rus devlet televizyonunda yayınladı.

BITCOIN VE ALTCOIN’LERDE SERT DÜŞÜŞ

Jeopolitik risklerden etkilenmeye devam eden lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yüzde 6,5 seviyesinde değer kaybıyla 36.700 dolara kadar geriledi. Bitcoin kan kaybederken, altcoin’lerde de keskin bir düşüş yaşadı.. En büyük altcoin Ethereum’da (ETH) ise kayıplar daha sert oldu. ETH yüzde 8,45 oranında düşüşle 2 bin 500 dolara kadar geriledi. İlk 10’da Cardano (ADA) ve Avalanche (AVAX), yüzde 15’e yakın düşüşlerle sırasıyla 0,82 dolar ve 69 dolar seviyelerine geriledi.

BITCOIN FİYATI KRİTİK SINIRDA

NewsBTC’den Aayush Jindal eğer Bitcoin 38 bin 850 dolarlık direnç bölgesinin üzerinde bir toparlanma dalgası başlatamazsa, aşağı doğru hareket etmeye devam edebileceğini ifade ederek şunları söyledi:

“Bir sonraki büyük destek 36 bin 500 dolar seviyesinin yakınında görülüyor. 36 bin 500 dolarlık destek bölgesinin altında aşağı yönlü bir kırılma olursa, fiyat 35 bin 000 dolara hareket için düşüş ivmesi kazanabilir.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !