Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
6 views
11 Temmuz 2024 - 10:17

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,83 yükselişle 10.832,87 puandan başladı.

Borsa İstanbul’da bugün açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 89,57 puan ve %0,83 artışla 10.832,87 puana yükseldi. Bankacılık endeksi %1,28, holding endeksi ise %0,69 değer kazandı. Sektörler arasında en çok kazandıran bankacılık olurken, tek kaybettiren ise %0,38 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü oldu.

236.jpg

Analizlere göre, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirimi beklentilerini güçlendiren açıklamalarının etkisiyle, teknoloji sektörü öncülüğünde pozitif bir seyir izleniyor. Bugün ise ABD’de açıklanacak enflasyon verileri yakından takip edilecek.

563.jpeg

Yurt içinde ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılacağı bir yatırımcı toplantısından gelecek haberler ve perakende satışlar ile haftalık para ve banka istatistikleri izlenecek önemli gelişmeler arasında yer alıyor.

Teknik olarak, BIST 100 endeksinde 10.900 ve 11.000 seviyelerinin direnç, 10.800 ve 10.700 seviyelerinin ise destek olarak izleneceği belirtiliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !