1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. İbrahim Yumaklı duyurdu: 122 bin 271 gıda denetimi gerçekleştirildi

İbrahim Yumaklı duyurdu: 122 bin 271 gıda denetimi gerçekleştirildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde gıda güvenliği ve denetim süreçlerine ilişkin kapsamlı açıklamalarda bulundu. Yumaklı, 1-30 Kasım 2025 tarihleri arasında yurt genelinde toplam 122 bin 271 gıda denetimi gerçekleştirildiğini duyurdu. Bu denetimler, hem vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak hem de gıda sektöründe yasalara ve standartlara uyumu artırmak amacıyla yürütüldü.

Denetimler sonucunda çeşitli uygunsuzluklar tespit edildi. Bunlar arasında hijyen kurallarına uymayan işletmeler, etiketleme standartlarını ihlal eden firmalar ve izinsiz faaliyet gösteren kuruluşlar yer aldı. Bakan Yumaklı, uygunsuzluk tespit edilen 1.963 işletmeye idari yaptırım uygulandığını ve toplam 141 milyon 303 bin 503 TL idari para cezası kesildiğini belirtti. Ayrıca 17 işletme hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Bu cezai yaptırımlar, ihlallerin tekrarlanmaması ve sektördeki denetim mekanizmasının güçlendirilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yumaklı, açıklamasında denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, kurallara uymayan firmalara karşı tüm yasal hakların kullanılacağını ifade etti. Ayrıca işini hakkıyla yapan esnaf ve işletmelere de teşekkür eden Bakan, gıda sektöründe dürüst ve sorumlu davranışın önemine dikkat çekti. Vatandaşların güvenli gıdaya erişimini sağlamak için denetim mekanizmalarının sürekli güncellendiğini ve genişletildiğini belirten Yumaklı, bu denetimlerin yalnızca cezalandırma değil, aynı zamanda bilinçlendirme ve eğitim amaçlı da yürütüldüğünü söyledi.

Bakanlık, gelecekte gıda denetimlerini daha da artırmayı ve modern teknolojilerle desteklemeyi planlıyor. Bu kapsamda, dijital izleme sistemleri, veri analizleri ve risk odaklı denetimler sayesinde, özellikle halk sağlığını tehdit eden durumların önüne geçilmesi hedefleniyor. Yumaklı, vatandaşların güvenli gıda tüketimi ve sektörde etik iş yapmanın teşvik edilmesinin, ülke ekonomisi ve toplum sağlığı açısından kritik bir öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Sonuç olarak, Türkiye genelinde yürütülen bu denetimler, gıda güvenliği standartlarının yükseltilmesi ve halk sağlığının korunması yönünde önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Bakanlık, gerekli gördüğü durumlarda ek yaptırımlar uygulamaya devam edecek ve sektörde şeffaflık ile sorumluluk kültürünü güçlendirmeyi sürdürecek.

Gıda güveliği hamlesi! Bakan Yumaklı duyurdu! Kasım ayında 122 bin 271 gıda  denetimi gerçekleşti - Ekonomi Haberleri

İbrahim Yumaklı duyurdu: 122 bin 271 gıda denetimi gerçekleştirildi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.