Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Ümit Özdağ’ın Hatay’a girişine izin verilmedi! ‘Mayın’ polemiği sonrası flaş karar

Ümit Özdağ’ın Hatay’a girişine izin verilmedi! ‘Mayın’ polemiği sonrası flaş karar
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
94 views
27 Haziran 2022 - 16:48

Mayın çıkışıyla bir anda gündem yaratan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kendisi için “Meczup, aklını kaybetmiş” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdi. Özdağ, “Ben şimdi sınıra gidiyorum ve orada sembolik bir adım atacağız. Engelle de görelim seni.” diye konuştu. Açıklamasından sonran Hatay’a hareket eden Özdağ’ın kente girişine izin verilmedi. Özdağ ise yeni bir karar alarak “Yaşayan tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyorum” diye konuştu.

Mültecilere yönelik açıklamalarıyla gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu kez de sınır güvenliği konusunda yaptığı çıkışla dikkat çekti. Dün yapmış olduğu açıklamada “Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gidiyorum. Reyhanlı’da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz. Buradan tüm dünyaya duyuruyorum” diyen Özdağ’a yanıt ise İçişkeri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi.

SOYLU: “MECZUP, AKLINI KAYBETMİŞ…”
Özdağ’ın gündem yaratan bu açıklamalarına İçişleri Bakanı Soylu, “Neymiş, gidecekmiş sınıra mayın döşeyecekmiş. Ya sınırın kilometrelerce uzağına senin girebilmene biz müsaade eder miyiz? Meczup desen meczup, aklını kaybetmiş desen aklını kaybetmiş. Ya ne yapmaya çalışıyorsun? Biz müsaade eder miyiz?” ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ’DAN SOYLU’YA ÇOK SERT YANIT
Zafer Partisi lideri Özdağ’dan da Bakan Soylu’ya yanıt gecikmedi. Bu sabah sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak Soylu’ya yanıt veren Özdağ, çok sert ifadeler kullandı.

Sınıra sembolik olarak mayın yerleştirmekte kararlı olduklarını vurgulayan Özdağ, “Evet, ben şimdi sınıra gidiyorum ve orada sembolik bir adım atacağız. Hadi engelle bakalım. Engelle de görelim seni” diye konuştu.

Bakan Soylu’nun kendisi için kullandığı ifadelere de yanıt veren Zafer Partisi lideri “Değil sen bütün sistemin gelse herhangi bir yabancı servisle doğrudan veya dolaylı hiçbir ilişkim olduğunu gösteremezsin. Çünkü yok. Çünkü devletimiz her şeyi çok iyi biliyor. Ama sen uluslararası suç örgütleriyle ilintili kriminal bir adamsın. Sen zannediyorsun ki sen herkesi izliyorsun. Ya devlet seni kaydediyor oğlum. Anlamadın mı hala sen?” dedi.

Zafer Partisi lideri Özdağ’ın açıklamaları şöyle;

“Birçok ülke, tam sayısı 164. Sınırlarından anti personel mayınları sökmeye karar verdi ve Türkiye de bunlardan birisi olarak bu anlaşmaya imza attı ve sınırlarımızdaki mayınları söktüler. 2009 ile 2011 arasında Türkiye ile Suriye sınırı arasındaki mayınlar söküldü ve sonra Suriye’den büyük göç başladı. 2015’ten itibaren de Avrupa Birliği finansmanıyla İran sınırındaki mayınlarımız söküldü ve daha sonrasında da halen devam eden Afgan göçü başladı.

 

 

 “MAYINLAYARAK YÜZDE 100 GÜVENLİK SAĞLAYACAĞIZ”
Biz Zafer Partisi olarak ABD, Rusya, Çin, Hindistan, Pakistan, İsrail ve bu anlaşmaya imza atmayan , sınırlarından mayınlarını sökmeyen birçok ülke gibi Türkiye’nin güvenliği için sınırlarda mayın olması gerektiğine inanıyoruz. Bundan dolayı da Zafer Partisi’ni desteklerseniz sınırlarımızın güvenliğini korumayan 2 metrelik duvarlarla değil, sınırlarda bir istihbarat sistemi kurarak ve sınırlarımızı tekrar mayınlayarak yüzde 100 güvenlik sağlayacağız. Çünkü Türkiye önümüzdeki süreçte tam hedef olmak durumunda ve tam hedef olarak da biz ülkemizin sınırlarını böyle koruyacağımızı düşünüyoruz.

“YİNE İŞİNİ İYİ YAPMAMIŞSIN”
Bunu dün açıkladık. Bunun üzerine de Süleyman Soylu, ki kendisinin terbiyesiz bir adam olduğunu bütün Türkiye görüyor ve biliyor, beni uluslararası istihbarat örgütlerinin maşası olarak suçlamış. Oğlum Süleyman bak yine işini iyi yapmamışsın. Uluslararası istihbarat örgütü diye bir şey olmaz. Yabancı servisler olur. Sen tabi bunu sorumlu olduğun ve ilişkide olduğun suç örgütleriyle karıştırıyorsun. Sen benim; değil sen bütün sistemin gelse herhangi bir yabancı servisle doğrudan veya dolaylı hiçbir ilişkim olduğunu gösteremezsin. Çünkü yok.

“DEVLET SENİ KAYDEDİYOR. ANLAMADIN MI SEN HALA?”
Çünkü devletimiz her şeyi çok iyi biliyor. Ama sen uluslararası suç örgütleriyle ilintili kriminal bir adamsın. Genel başkan yardımcısıyken daha Yüksekova’ya geldiğin zaman hangi baronlarla görüştün? Sen zannediyorsun ki sen herkesi izliyorsun. Ya devlet seni kaydediyor oğlum. Anlamadın mı hala sen?

Diyorsun ki “Ümit Özdağ meczup.” Çin devlet başkanı deli mi? ABD Başkanı deli mi? Hayır bunlar ülkelerini seviyorlar. Biz de ülkemizi seviyoruz. Senin ve tayfanın sevmediği gibi. Onun için sınırlarımızın kevgir gibi olmasını istemiyoruz ve buna da izin vermeyeceğiz.

“SINIRA GİDİYORUM. ENGELLE DE GÖRELİM SENİ”
Evet, ben şimdi sınıra gidiyorum ve orada sembolik bir adım atacağız. Hadi engelle bakalım. Engelle de görelim seni. Sen içişleri değil suç işleri bakanısın. Bir gün de hak ettiğin cezayı da alacaksın. Üstelik bırak artık benle laf yarışına girmeyi ya. Ama boyunun çok uzun olmadığı anlaşılıyor. İçişleri Bakanlığı önüne geldiğimde korkudan dışarı çıkamadın. Tekrar çağırıyorum seni, ne zaman ve nerede istersen. Oflu değil koflu herif seni.”

ÜMİT ÖZDAĞ’A JANDARMA ENGELİ
Öte yandan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Hatay girişinde Jandarma engeliyle karşılaştı.

Özdağ, polis ve jandarma ekipleri tarafından bir benzinlikte bekletiliyor.

ÖZDAĞ’DAN FLAŞ KARAR! ÇAĞRIDA BULUNDU
Özdağ burada yaptığı açıklamada ‘yasak’ kararı kalkana kadar, heyet olarak burada kalacaklarını belirtti.

Özdağ yaptığı açıklamada “Yüzbinlerce sığınmacı ve kaçağın istilası altındaki bir Türk şehri olan Hatay’a Zafer Partililer alınmıyor. Bu kanunsuz, bu akılsız kararı protesto etmek için, Adana, Mersin, Gaziantep ve Hatay’da yaşayan tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyorum.” diye konuştu.

“BU SEMBOLİK BİR MAYIN”
Özdağ’ın açıklamaları şöyle;

“Nedir Ottawa Antlaşması? Türkiye de imzalamış yanlış bir şekilde, sınırlarda anti personel mayının olması. Eğer bu anlaşmadan çekilirsek ve sınırlarımızı tekrar güvenli hale getirmek için mayın döşersek bugün olduğu gibi milyonlarca kişi, Türkiye’ye giremeyecek. Sınırları görüyoruz ki korumak mümkün değil. Onun için biz de Zafer Partisi olarak bir karar aldık. Sembolik bir adım atarak, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere sınıra bir mayın yerleştireceğimizi ifade ettik. Tabi Süleyman Soylu, bunun bir gerçek mayın olacağını zannetmiş anlaşılan, paniğe kapıldı. Süleyman Soylu, sen bizim gerçekten mayın taşıdığımızı mı düşündün? Bu sembolik bir mayın. Amaç, burada Türkiye’nin bugün ağır şekilde tehdit altında olduğu ve sınırlarımızın güvenliğinin sağlanamadığını bütün Türkiye’ye duyurmaktı. Bir vali talimat veriyor.

700 bin Suriyelinin yaşadığı Hatay’dan bahsediyoruz. İşte böyle bir şehre Zafer Partisi giremez, diyor. Sayın vali, ben parlamenterim hiçbir yasa benim oraya girmemi engelleyemez. Sen de engelleyemezsin, patronun da engelleyemez. İstediğim yere giderim bu ülkede. 700 bin Suriyeliye dokunamıyorsun. İbret olacak yasaklama belgesi çıkarıyorsun. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş bir parti eğer Hatay’a gelirse Hatay’da olaylar çıkabilir, diyorsun. Hatay’da olayları kim çıkaracak, Hataylılar mı? Hayır; kimin çıkaracağını kabul ediyorsun, misafir olarak bu ülkede yaşayan Suriyelilerin olay çıkaracağını kabul ediyorsun, Suriyelilerin Zafer Partisi’ne saldıracağını kabul ediyorsun; bu aslında Türkiye’nin ne kadar büyük tehditle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Türkiye’de bir siyasi parti bir kente bu iddia ile sokulmuyor.”

HATAY VALİLİĞİ’NDEN YASAK KARARI
Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nden Hatay Valiliği’ne yazılan yazıda yasaklama kararı gerekçesi olarak şu gösterildi:

“İnternet üzerindeki sosyal medya paylaşımları ve açık kaynaklar üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde, Twitter sosyal medya paylaşım sitesinde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, 26 Haziran 2022 tarihinde Zafer Partisi Adana 1. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye sınırındaki mayınların sökülmesiyle sonuçlanan Ottawa Antlaşması’ndan da geri çekileceğiz. Yarın arkadaşlar Hatay’a gidiyorum. Türkiye-Suriye sınırına iktidara geldiğimizde tamamlanmak üzere ilk mayını yerleştireceğiz. Buradan da bütün dünyaya duyuruyoruz! şeklinde açıklamalarda bulunduğu tespit edilmiştir.”

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !