Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Hayatını Kaybetti

Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Hayatını Kaybetti
71 views
01 Ekim 2021 - 10:40

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk, hayatını kaybetti.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk ve eşi 13 Eylül’de Ankara Şehir Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Son Dakika haberine göre Oğuzhan Asiltürk Hayatını Kaybetti.

KARAMOLLAOĞLU’NDAN MESAJ: MEKANI CENNET, MAKAMI ÂLİ OLSUN

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir.  Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun” mesajını paylaştı.

SAADET PARTİSİ SÖZCÜSÜ AYDIN: ÖRNEK ALINACAK DEĞERLİ BİR BÜYÜĞÜMÜZDÜ

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Oğuzhan Asiltürk’ün vefat haberinin ardından CNN TÜRK yayınında konuştu. Aydın, “Değerli büyüğümüz hakkın rahmetine kavuştu. Cami olarak derin bir üzüntü içindeyiz. Milletimizin başı sağ olsun. Ülkemize önemli hizmetleri oldu. Hizmetleri ile duruşu ile anılacak. Şüphesiz 50 yılı aşkın süredir hareketimizin öncülerinden oldu. Kritik zamanlarda duruşu ile yol gösterici özelliği ile örnek alındı. Ülkemizin ve hareketimizin kritik süreçlerindeki duruşu camiamızın yüksek takdirini kazandı. Duruşu, sadakati, kararlılığıyla anılacak ve örnek alınacak değerli bir büyüğümüzdü” dedi.

Aydın, “Onlarca özel yaşanmış anlarımız var. Ülkemiz ve milletimiz için her şeyi şeffaf yapma hassasiyeti, dümdüz hareket eden bir yapısı vardı. 2010 yılındaydı siyasi partilerde ortam dinlemelerinin olduğu Haberler yayılmıştı. Ben de kendisine ‘Genel merkeze cihaz getirip araştıralım’ dedim. ‘Biz bu milletin aleyhine bir şey konuşmuyoruz. Kim ne dinlerse dinlesin” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Ocak ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü.

 

Son dakika... Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, hayatını kaybetti

 

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJLARI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Çok değerli siyaset adamı, kıymetli büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk bekâ âlemine irtihal etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun. Mekanı cennet olsun.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, Milli Görüş davasının öncülerinden, muhterem büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk ağabeye Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağolsun. Rabbim mekanını cennet eylesin.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: Türk siyasetinin önemli isimlerinden, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk Bey’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım: Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, değerli siyaset insanı Oğuzhan Asiltürk’ün vefatını teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün vefatından büyük üzüntü duyduk. Merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Eski İçişleri Bakanı, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün vefatını teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü yitirdik. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınları ve Milli Görüş camiasına başsağlığı ve sabır dilerim.

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

Oğuzhan Asiltürk 25 Mayıs 1935’te doğdu. İlk ve ortaokulu, liseyi Malatya’da okudu. Üniversite eğitimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinde tamamladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’ni bitirdi. Serbest Müşavir Mühendislik, 14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekiliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın ölümünün ardından Saadet Partisi’nin YİK başkanlığına seçilen Asiltürk’ün, ayrıca kaleme aldığı “Sosyal Yapının Güçlendirilmesi” adlı bir kitabı bulunmaktadır. Saadet Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !