Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Altın fiyatları canlı takip: Çeyrek altın ve gram altın ne kadar?

Altın fiyatları canlı takip: Çeyrek altın ve gram altın ne kadar?
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
58 views
21 Nisan 2022 - 9:51

Altın fiyatları anlık ve canlı olarak takip ediliyor. Çeyrek altın ve gram altındaki değişikliklere göre vatandaşlar alım ve satım işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Bir süredir yükselişe geçen ve son zamanların zirvesini yaşayan altın fiyatlarında düşüş başladı. Düşüşte ABD tahvil faizlerinin yükselmesi etkili oldu. Peki, bugün çeyrek altın ve gram altın ne kadar? Altın düşer mi, yükselir mi?

Çeyrek Altın ve gram altının ne kadar olduğu, 21 Nisan itibari ile gündemde yer alıyor. İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Esra Uzun, ‘Teknik açıdan ons altında yükseliş potansiyelinin sürdüğü tempo devam ediyor. Geri çekilmelerde 1930 dolar ana destek ve bu seviye üzerinde yükseliş potansiyeli korunuyor. Mevcut hikaye sürdükçe ons altında 1943 dolar ve 1930 dolar desteklerine geri çekilmeler alım fırsatı verebilir.’ dedi. İşte 21 Nisan Altın Fiyatları

 

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram Altın bugün 920,17 liradan alınıyor ve 920,25 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın bugün 1.498,00 liradan alınıyor, 1.512,00 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 2.994,00 liradan alınıyor, 3.026,00 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını 5.979,00 liradan alınıyor, 6.028,00 liradan satılıyor.

ALTINDA DÜŞÜŞLER ALIM FIRSATI

Esra Uzun – İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı

Enflasyona ve savaşa ilişkin endişelerle hafta başında 1998 seviyesine kadar yükselen ons altın, tahvil faizlerinde görülen sert yükselişin ardından bu sabah 1940 bandına çekildi. Küresel Piyasalar Fed’in önümüzdeki toplantılarda 50 baz puanlık faiz artışı gerçekleştirme olasılığını yeni kabullenmeye ve fiyatlamaya başlamışken, şahin Fed üyelerinden Bullard, gerekirse 75 baz puanlık faiz artışını da desteklediğini söyledi ve ABD’nin 10 yıllık tahvil faizleri bu sabah yüzde 3’e dayandı. Faizlerde yükseliş değerli metallere satış getirdi. Diğer taraftan dün IMF, 2022 küresel büyüme tahminini aşağı yönde revize etti ve talebin de aşağı geleceğine yönelik beklentilerle emtia fiyatlarında düşüş kaydedildi. Emtia fiyatlarındaki düşüş de enflasyon endişelerini hafifleterek ons altındaki satışları artırıyor.

 

Altın fiyatları canlı takip: Çeyrek altın ve gram altın ne kadar Altın düşer mi, yükselir mi

 

ABD’de tahvil faizlerinin bu denli yükseldiği ve Fed’in daha agresif faiz artışı ihtimallerinin masaya yatırıldığı ortamda ons altındaki satış baskısını törpüleyebilecek ana etken Rusya-Ukrayna hattından gelebilecek açıklamalar ve emtia fiyatlarında olası yükselişlerde ortaya çıkabilecek enflasyon endişeleri olabilir.

Teknik açıdan ons altında yükseliş potansiyelinin sürdüğü tempo devam ediyor. Geri çekilmelerde 1930 dolar ana destek ve bu seviye üzerinde yükseliş potansiyeli korunuyor. Mevcut hikaye sürdükçe ons altında 1943 dolar ve 1930 dolar desteklerine geri çekilmeler alım fırsatı verebilir. Yükselişlerde ise 1970 dolar ve 2000 dolar seviyeleri kar realizasyonlarının yoğunlaştığı bölgeler olarak karşımıza çıkıyor.

Gram altında da ons altındaki yükseliş temposunun sürmesiyle beraber yükselen trend korunuyor. Kurda kotasyonların stabilize olmasıyla beraber gram altında fiyatlamalarda ons altın ana katalizör haline geldi. Teknik açıdan 900 TL’ye doğru geri çekilmeler alım fırsatı yaratabilir. Bununla beraber 930 TL yakınlarında da kar realizasyonları takip ediliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !