Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Son dakika: Altın fiyatı 2 bin, petrol 130 doları aştı! Piyasalar yeni haftada gözünü zirvede açtı

Son dakika: Altın fiyatı 2 bin, petrol 130 doları aştı! Piyasalar yeni haftada gözünü zirvede açtı
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
34 views
07 Mart 2022 - 11:08

Son dakika: Altın fiyatı 2 bin, petrol 130 doları aştı! Piyasalar yeni haftada gözünü zirvede açtı

 

 

Son Dakika: Altın, dolar ve petrol fiyatları Ukrayna-Rusya savaşında 11 gün geride kalırken yükselmeye devam ediyor. Bu kapsamda yatırımcılar canlı altın alış satış rakamları, dolar/TL kuru ve petrol fiyatları için bugün de arayışını sürdürüyor. İşte “7 Mart Pazartesi ons altın, gram altın ne kadar? Dolar kaç TL oldu? Petrol varil fiyatı 2022 ne oldu?” sorularına da yanıt arayan yatırımcılar için piyasalarda yaşanan son dakika gelişmeleri…

 

 

 

Son dakika: Altın, dolar ve petrol fiyatlarında hareketlilik Rusya-Ukrayna arasındaki savaş sıcaklığını korurken sert yükseldi. Küresel piyasalarda, Rusya-Ukrayna savaşına dair gelişmeler ve bunun ekonomiye yansımaları gündemin odağındaki yerini korurken, belirsizliklerin sürmesi ile oynaklık ve karışık seyrin yeni haftanın fiyatlamalarında da etkili olması bekleniyor.

Koronavirüs salgınının yıkıcı etkileri henüz tam olarak atlatılamasa da ekonomik toparlanmanın açıklanan verilere yansımaya başladığı son dönemde, Rusya-Ukrayna savaşı ve bu kapsamda giderek sertleşen yaptırımlar piyasalarda dengeleri yeniden bozdu. Savaşın ve buna bağlı olarak yaptırımların etkileri devam ederken, başta petrol ve buğday olmak üzere yükselen emtia fiyatları, özellikle salgın sonrası merkez bankaları ve dünya ülkelerinin en büyük sınavı olan enflasyon kaynaklı tedirginlikleri artırdı.

FED’İN İLK FAİZ ARTTIRIMI BU AY

Bu durum, merkez bankalarının sıkı para politikalarına geçiş sürecine yönelik de belirsizlikleri yeniden gündeme getirirken, geçen hafta ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri tarafından yapılan yönlendirmeler sonrası ilk faiz artırımının bu ayki toplantıda yapılacağı kesinleşti. Buna karşın savaşın seyrinin, daha önce faiz artırımlarını konusunda agresif bir yol izleyeceği düşünülen Fed’in gelecek aylara yönelik stratejisini değiştirebileceği görüşleri de ağırlık kazandı.

PİYASADA OYNAKLIK ARTTI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Avrupalı müttefikleriyle Rusya’dan petrol ithalatını durdurmayı görüştüklerini açıklaması piyasalarda oynaklığı artırmış durumda. Jeopolitik risklerle birlikte altın fiyatları da tırmanışını sürdürüyor. Geçen hafta yüzde 5 yükselen spot altın, yeni haftaya da yükselişle başladı. Uluslarası piyasada altının onsu yüzde 1 primle psikolojik 2 bin dolar seviyesinin üzeri gördü. Ons altın daha sonra 2 bin dolar seviyesinin altına çekilerek sabahın ilk saatlerinde 1994 dolar seviyesine geldi.

 

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !