Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Resmi Gazete’de yayımlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Türkiye’ genelgesi

Resmi Gazete’de yayımlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Türkiye’ genelgesi
26 views
04 Aralık 2021 - 9:24

Resmi Gazete’de yayımlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Türkiye’ genelgesi

 

Resmi Gazetede yayımlandı Cumhurbaşkanı Erdoğandan Türkiye genelgesi

Son dakika haberi… Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla “Marka olarak ‘Türkiye’ İbaresinin Kullanımı” hakkında genelge yayımlandı. Genelgeye göre; ihraç ürünlerinde “Made in Turkey” yerine “Made in Türkiye” ibaresi kullanılacak. Kararda, her türlü faaliyet ve yazışmada “Türkiye” ibaresinin kullanımı konusunda gerekli hassasiyetin gösterileceği ifade edildi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında ’Marka Olarak Türkiye İbaresinin Kullanımı’ konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlandı. Genelgede, Türkiye Cumhuriyeti devletinin; binlerce yıllık devlet geleneğinin ışığında, kadim Türk milletine yakışır, nitelikli ve değerli çalışmalar gerçekleştirerek milletin kültür ve değerlerini muhafaza etmeyi ve yüceltmeyi temel görevlerinden biri olarak kabul ettiği aktarıldı.

Yurt içi ve dışında bu anlayışla sürdürülen çalışmalarda Türk milletinin köklü tarihinden gelen değerlerine büyük bir özen gösterildiği aktarılan genelgede, şu ifadelere yer verildi:

“’Türkiye’ markası ulusal ve uluslararası mecrada ülkenin çatı markası olarak kabul edilmiştir. ’Türkiye’ ibaresi, Türk milletinin kültür, medeniyet ve değerlerini en iyi şekilde temsil ve ifade etmektedir. Bu kapsamda, ihraç ürünlerimizde ’Made in Turkey’ yerine ’Made in Türkiye’ ibaresi kullanılmaya başlanarak ülkemizin uluslararası ticarette gururu olan ürünlerimiz ’Türkiye’ ibaresi ile tanıtılmış ve tüm dünya ile buluşturulmuştur. Bundan sonra da her alanda devletimiz ve milletimizin binlerce yıllık birikiminin ’Türkiye’ markası altında temsili hedeflenmektedir. Bu çerçevede, ’Türkiye’ markasını güçlendirme çalışmaları kapsamında, başta diğer devletler ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla resmi ilişkilerde olmak üzere, her türlü faaliyet ve yazışmalarda ’Turkey’, ’Turkei’, ’Turquie’ ve benzeri ibareler yerine ’Türkiye’ ibaresinin kullanımı konusunda gerekli hassasiyet gösterilecektir.”

 

Resmi Gazetede yayımlandı Cumhurbaşkanı Erdoğandan Türkiye genelgesi
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !