Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Obama 5 yıl sonra Beyaz Saray’da… Biden neye uğradığını şaşırdı!

Obama 5 yıl sonra Beyaz Saray’da… Biden neye uğradığını şaşırdı!
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
44 views
06 Nisan 2022 - 13:36
Obama 5 yıl sonra Beyaz Sarayda... Biden neye uğradığını şaşırdı

2 dönem başkanlık yaptıktan sonra görevi Trump’a bırakan Obama 5 yıl sonra Beyaz Saray’a döndü. Obama’nın burada yaptığı şaka kısa sürede sosyal medyada gündem olurken Biden’ın şaşkınlığını gözleyemediği görüldü.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, 20 Ocak 2017’de görevinin sona ermesinden bu yana ilk kez Beyaz Saray’a geldi.

Başkanlık döneminde hayata geçen sigorta sistemi ‘Obamacare’in imzalanmasının yıl dönümü vesilesiyle Beyaz Saray’a gelen Obama’nın espirisi ise tabiri caizse buluşmaya damgasını vurdu.

ABD Başkanı Biden’ın konuğu olan ve birlikte öğle yemeği yiyen Obama, konuşmasında Biden’ın ‘Obamacare’in sıkı bir takipçisi olacağını belirtti.

Konuşmasının bir bölümünde ABD Başkanı’na ‘Sayın Başkan Yardımcısı Biden’ diye hitap eden Obama kısa süreli bir şaşkınlığa ve gülüşmelere neden oldu.

 

Obama 5 yıl sonra Beyaz Sarayda... Biden neye uğradığını şaşırdı

 

Bıden’ın kısa süreli bir şaşkınlık yaşadığı görülürken, Obama daha sonra ‘Tabii ki bu bir şakaydı’ diyerek sözlerine açıklık getirdi.

2009 – 2017 yıllarında Obama’nın başkan yardımcısı olan Biden ise eski başkana ‘Yemek yerken oturma düzeni konusunda kafamız karıştı’ espirisi ile karşılık verdi.

Gafları ile meşhur 79 yaşındaki ABD başkanı Joe Biden dün de ilginç bir pot kırmıştı.

Katıldığı askeri bir törende eşinin yaptığı katkılara dikkat çekmek isteyen başkan, Jill Biden’ın, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde başkan yardımcısı olduğunu söylemişti.

Obama 5 yıl sonra Beyaz Sarayda... Biden neye uğradığını şaşırdı

 

TRUMP ‘BUNAK’ DEMİŞTİ

Dünyanın en yaşlı başkanlarından biri olan 79 yaşındaki Biden’ın konuşurken sık sık hata yapması, akıl sağlığı ile ilgili endişeleri tekrar tekrar gündeme getiriyor.

75 yaşındaki eski Başkan Donald Trump Biden’a seçim kampanyasında ‘bunak’ demiş ve bilişsel teste girmesi haline sınıfta kalacağını öne sürmüştü.

 

Obama 5 yıl sonra Beyaz Sarayda... Biden neye uğradığını şaşırdı

 

GAFLARI İLE MEŞHUR…

Ancak yaşından bağımsız olarak Biden’ın onlarca yıllık siyasi kariyeri boyunca gaflara ve yanlış konuşmaya eğilimli olduğu herkesin kabul ettiği bir gerçek.

Biden, ABD Başkanı olmasından sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris’ten defalarca kez ‘Başkan Harris’ olarak söz etmiş, bu yıl başında da yılları karıştırarak 2020 yılına girdiğimizi söylemişti.

ABD’de yapılan anketlerde 2024’te ikinci bir dönem için aday olmayı planladığını söyleyen Biden’ın zihinsel keskinliği hakkında geniş endişeler yer alıyor.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !