GLOBALLEŞEN DÜNYADA İNSAN OLMAK

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Dünyada Kazanan Kim Olacak?

Dünya artık eski ekonomik düzenle ilerlemiyor. Savaşlar, enerji krizleri, yapay zekâ ve değişen tüketim alışkanlıkları bize şunu gösteriyor: Önümüzdeki yıllarda sadece para biriktiren değil, doğru seçimleri yapan insanlar kazanacak.

Bugün birçok kişinin aklındaki soru şu: Altın mı, gayrimenkul mü, teknoloji mi? Aslında cevap tek bir yerde değil.

Savaş ve belirsizlik dönemlerinde altın her zaman güvenli liman olarak öne çıkmıştır. Çünkü insanlar kriz zamanlarında değerini koruyabilecek varlıklara yönelir. Ancak sadece altına güvenerek geleceği kurmak da yeterli olmayabilir. Çünkü gerçek büyüme genellikle üretimden, yenilikten ve gelişen sektörlerden gelir.

Önümüzdeki dönemin en değerli yatırımı üç başlıkta olacak:

Birincisi; teknoloji ve yapay zekâ. Çünkü artık her sektör dönüşüyor. Yapay zekâyı kullanan, dijital dünyayı anlayan ve kendini geliştiren kişiler geleceğin iş dünyasında daha güçlü olacak.

İkincisi; sağlık, güzellik ve insan odaklı sektörler. İnsanlar sadece yaşamak değil, daha kaliteli ve iyi hissetmek istiyor. Bu nedenle sağlık teknolojileri, kişisel bakım, estetik ve yaşam kalitesi üzerine kurulu sektörlerin büyümeye devam edeceğini düşünüyorum.

Üçüncüsü; stratejik gayrimenkul. Her gayrimenkul aynı değerde olmayacak. Doğru lokasyon, gelişen bölgeler ve yaşam merkezlerine yakın alanlar gelecekte daha fazla önem kazanacak.

Peki kaybedenler kim olacak?

Değişime direnen, sadece geçmişteki kazanç modellerine güvenen ve kendini geliştirmeyenler…

Çünkü artık dünya “bir şey satın al, bekle, değer kazansın” döneminden çıkıyor. Bilgi, vizyon ve doğru zamanlama en büyük sermaye haline geliyor.

Gelecek yıllarda en güçlü yatırım insanın kendisine yaptığı yatırım olacak. Yeni bir beceri öğrenmek, teknolojiye ayak uydurmak, finansal bilgiyi artırmak ve dünyayı doğru okumak…

Başarı değişimi önceden görenlere gidecek. Yatırım yaparken sadece kendi ülkemizi değil, dünyanın genel gidişatını da okumak gerekiyor.

Simay Ohara / Enerji terapisti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter