Ahbap Derneği soruşturması kapsamında tutuklu bulunan sanatçı ve dernek kurucusu Haluk Levent, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in açıklamalarına sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Levent’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yaptığı çağrı ve 245 milyon dolar iddiasıyla ilgili sözleri gündeme damga vurdu.
Ahbap Derneği hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Haluk Levent, kamuoyunda tartışılan iddialara ilişkin kapsamlı bir açıklama yaptı. Levent, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in canlı yayında dile getirdiği bazı ifadelerin gerçeği yansıtmadığını savunarak, iddialara ilişkin belgelerin kamuoyuyla paylaşılmasını istedi.
Levent, özellikle “245 milyon doların şahsi hesaplara aktarıldığı” yönündeki iddiaya tepki gösterdi. Bu konuda ellerinde belge ve veri bulunduğu ifade edilen açıklamaların kamuoyuna açık şekilde sunulması gerektiğini belirten Levent, tüm hesap hareketlerinin incelenebileceğini söyledi.
Ünlü sanatçı açıklamasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de seslendi. Levent, Bahçeli’den Adalet Bakanı Akın Gürlek ile görüşerek söz konusu iddiaların belgelerle ortaya konulmasını talep etti. Levent, vatandaşların gerçekleri bilmesi gerektiğini vurguladı.
Haluk Levent, deprem döneminde Ahbap Derneği’nin yaptığı çalışmaları hatırlatarak, toplanan bağışların nerelerde kullanıldığının kayıtlarla ortaya konulduğunu ifade etti. Deprem bölgesinde yapılan konutlar, okullar, yardım faaliyetleri ve çeşitli desteklerin hangi kaynaklarla gerçekleştirildiğinin açıklanması gerektiğini belirtti.
Açıklamasında soruşturma sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Levent, henüz yargılama süreci tamamlanmadan kamuoyu önünde suçlu ilan edildiğini öne sürdü. Adalet Bakanı’nın açıklamalarının kendisi hakkında önceden hüküm oluşturduğunu savunan Levent, hukuki sürecin mahkemelerde yürütülmesi gerektiğini ifade etti.
Levent, Ahbap Derneği’ne yapılan bağışların kullanımına ilişkin tüm kayıtların incelenebileceğini belirterek, şeffaflık çağrısı yaptı. Derneğin gerçekleştirdiği yardım faaliyetlerinin ortada olduğunu söyleyen sanatçı, yapılan çalışmaların belgelerle görülebileceğini dile getirdi.
Açıklamasında geçmiş dönemde deprem bölgesinde gerçekleştirilen yardımlara da değinen Haluk Levent, çok sayıda çadır, konteyner, sıcak yemek, gıda desteği ve kalıcı yapı çalışmalarının hayata geçirildiğini belirtti. Bu faaliyetlerin hangi kaynaklarla yapıldığının kamuoyunun bilgisi dahilinde olduğunu ifade etti.
Haluk Levent ayrıca, hakkında gündeme gelen farklı iddialara da yanıt verdi. Kendisinin çeşitli suçlamalarla ilişkilendirilmeye çalışıldığını savunan Levent, iddiaların gerçeklerle ortaya çıkacağını ve hukuki süreçte tüm detayların değerlendirileceğini söyledi.
Sosyal medya hesabından yaptığı uzun açıklama kısa sürede geniş kitlelere ulaşırken, Levent’in sözleri kamuoyunda yeni bir tartışma başlattı. Bazı kullanıcılar sanatçının açıklamalarına destek verirken, bazıları ise soruşturma sürecinin sonucunun beklenmesi gerektiğini ifade etti.
Ahbap Derneği soruşturmasıyla ilgili gelişmeler yakından takip edilirken, Haluk Levent’in yaptığı çağrı ve ortaya attığı talepler gündemin en çok konuşulan başlıklarından biri oldu. Soruşturma sürecinde yeni açıklamaların ve gelişmelerin yaşanması bekleniyor.
