1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Evliliklerde Yeni Dönem: Çiftlere “Evlilik Ehliyeti” Geliyor

Evliliklerde Yeni Dönem: Çiftlere “Evlilik Ehliyeti” Geliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de son yıllarda giderek artan boşanma oranları ve düşen evlilik oranları, hükümeti harekete geçirdi. “Aile kurumu”nun korunması ve güçlendirilmesi için yeni bir proje gündeme alındı. Edinilen bilgilere göre, evlilik öncesinde çiftlere “evlilik ehliyeti” şartı getirilecek ve çiftler kapsamlı bir eğitimden geçerek evliliğe hazırlanacak.

Aile Yılı’na Özel Düzenleme

2025’in “Aile Yılı” ilan edilmesi kapsamında yürütülen projelerden biri olan bu yeni düzenleme, evliliklerin daha sağlam temeller üzerine kurulmasını hedefliyor. Aile yapısının korunması için hayata geçirilecek programla birlikte çiftler, nikâh öncesinde hem psikososyal destek alacak hem de çeşitli eğitimlerden geçecek.

AK Parti’den Yeni Hamle

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, hazırlanan projeyle evliliğe adım atacak her bireyin, karşı tarafı daha iyi tanıması ve ileride sorun oluşturabilecek faktörlerin önceden tespit edilmesi amaçlanıyor. Program kapsamında kurulacak danışmanlık mekanizmasıyla birlikte; şiddete eğilim, psikolojik rahatsızlık, sosyoekonomik farklılıklar ve kültürel uyumsuzluklar gibi konular masaya yatırılacak.

Böylece hem yanlış evliliklerin önüne geçilmesi hem de evlilik sonrası karşılaşılabilecek sorunlara daha hızlı çözüm bulunması sağlanacak.

Boşanma Sürecinde Rehberlik

Proje sadece evlilik öncesiyle sınırlı kalmayacak. Evlendikten sonra da çiftler için danışmanlık ve rehberlik desteği devam edecek. Anlaşmazlık yaşayan karı-kocaya uzmanlar tarafından destek verilerek, iletişim sorunlarının büyümeden çözülmesi sağlanacak. Eğer boşanma kaçınılmaz hâle gelirse, taraflara doğru yönlendirmeler yapılacak.

Parti Kaynaklarından Açıklama

Parti kaynakları, düzenlemenin aile yapısı açısından çok önemli olduğunu vurguladı:

“Çiftler evlenmeden önce bazı gerçekleri birbirinden saklayabiliyor. Psikolojik sorunlar, şiddet eğilimleri ya da maddi sıkıntılar evliliğin başında gizlenebiliyor. Bu da ilerleyen dönemde şiddetli geçimsizlik ve boşanmaya sebep oluyor. Evlilik ehliyetiyle birlikte çiftlerin daha şeffaf olması, sorunları evlenmeden önce fark etmesi mümkün olacak. Bu da güçlü bir aile yapısı için büyük bir adım olacak.”

Erzurum’da Önemli Çalıştay

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, projenin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi için parti kurmayları düğmeye bastı. Bu kapsamda, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı’nın öncülüğünde Erzurum’da “Aile İçi Dijital Eğitim ve Psikososyal Destek Çalıştayı” düzenlenecek.

Cuma günü gerçekleştirilecek çalıştaya; Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan uzmanların yanı sıra çok sayıda akademisyen de katılacak.

Çalıştayda, çiftlere verilecek eğitimlerin içeriği, psikososyal destek programlarının kapsamı ve uygulamanın detayları masaya yatırılacak.

Aile Yapısına Güçlü Destek

Uzmanlara göre bu düzenleme, Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Genç nüfusun azalması, evlenme oranlarının düşmesi ve boşanma davalarının artması, toplum yapısında derin değişimlere yol açıyor. Evlilik ehliyeti uygulamasıyla birlikte, hem çiftlerin bilinçli adımlar atması hem de çocukların daha sağlıklı aile ortamında yetişmesi hedefleniyor.

Evliliklerde Yeni Dönem: Çiftlere “Evlilik Ehliyeti” Geliyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.