Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

AK Parti Kurmaylarından Çarpıcı Orman Yangını Yorumu

AK Parti Kurmaylarından Çarpıcı Orman Yangını Yorumu
28 views
11 Ağustos 2021 - 13:10

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında bazı kurmaylar orman yangınlarına ilişkin olarak, “Yangını söndürmede başarılıydık, ancak yalanlarla mücadelede başarılı olamadık” yorumunda bulundu.

AKP Kurmaylarından Çarpıcı Orman Yangını Yorumu

AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında bazı kurmaylar orman yangınlarına ilişkin olarak, “Yangını  söndürmede başarılıydık, ancak yalanlarla mücadelede başarılı olamadık” değerlendirmesini yaptı.

Sabah gazetesinden Eda Işık’ın haberine göre, Toplantıda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, rakamlarla bir sunum gerçekleştirdi. Bazı AKP kurmaylarının “Yangını söndürmede başarılıydık, ancak yalanlarla mücadelede başarılı olamadık” değerlendirmesinde bulunduğu öğrenildi.

Haberde, “Toplantıda yangınla mücadele kapsamında uçak, helikopter, arazöz gibi araç sayısının artırılması kararlaştırıldı. Bakan Pakdemirli, bir yangın söndürme helikopteri veya uçağının ortalama 400 milyon TL olduğunu, bunların pilot ve bakım dahil kullanılmasa bile yıllık maliyetlerinin ise 70 milyon TL olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle yangınla mücadelede araç sayısı artırılırken satın alınacağı veya kiralanacağına maliyet hesabı yapıldıktan sonra karar verilecek.” ifadesi kullanıldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmaylarına yaz boyunca sahada olmaları talimatı verdiği, “Sahayı boş bırakmayın” dediği belirtildi.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !