1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. KKTC seçimleri sonrası polemik: Cübbeli Ahmet ile Ersin Tatar karşı karşıya

KKTC seçimleri sonrası polemik: Cübbeli Ahmet ile Ersin Tatar karşı karşıya

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, eski KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü arasında dikkat çeken bir polemik yaşandı. Seçim sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamalar karşılıklı sert ifadeleri beraberinde getirdi.

19 Ekim’de yapılan KKTC cumhurbaşkanlığı seçimlerini Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman kazanmıştı. Seçimde katılım oranı yüzde 65 olarak açıklanırken, Erhürman oyların yaklaşık yüzde 63’ünü almış, görevdeki Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise yüzde 35’te kalmıştı.

“CÜBBELİ’NİN DUASI BANA OY KAYBETTİRDİ” İDDİASI

Seçim yenilgisinin ardından Lefkoşa’da Türkiye’den gelen bir grup gazeteciyle bir araya gelen Ersin Tatar, değerlendirmeleri sırasında tartışma yaratacak ifadeler kullandı. Tatar, seçim sürecinde Cübbeli Ahmet’in kendisi için paylaştığı dua videosuna atıfta bulunarak, söz konusu videonun kendisine oy kaybettirdiğini öne sürdü.

Tatar, açıklamasında, “Cübbeli Ahmet’in duası bana yüzde 5 oy kaybettirdi. Bu halk öyle şeyleri yemez. Sen çıkıp bana dua edeceksin, o video herkese düştü. Ben yaptırmadım, belki başkaları yaptı” ifadelerini kullandı.

“CÜBBELİ AHMET’LE GÖRÜŞTÜĞÜMÜ HATIRLAMIYORUM”

Ersin Tatar, Cübbeli Ahmet ile herhangi bir görüşmesi olduğunu da hatırlamadığını savunarak, dua videosunun kendi talebiyle yapılmadığını söyledi. Tatar, “Cübbeli Ahmet ile görüştüğümü hiç hatırlamıyorum. Kendisine dua ettirmem söz konusu olamaz” diyerek iddiaları reddetti.

Bu açıklamaların ardından gözler Cübbeli Ahmet’e çevrilirken, Ünlü’den kısa süre içinde sert bir yanıt geldi.

CÜBBELİ AHMET: “DUA ETTİĞİME PİŞMAN OLDUM”

Cübbeli Ahmet, yaptığı açıklamada Ersin Tatar ile daha önce birkaç kez görüştüklerini savundu. Tatar’ın kendisinden görüntülü görüşme sırasında dua istediğini öne süren Ünlü, bu isteği geri çevirmediğini ancak sonrasında yaşananlar nedeniyle pişmanlık duyduğunu dile getirdi.

Ahmet Mahmut Ünlü, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kendisi benimle birkaç defa görüştü. Görüntülü konuştuğumuz bir seferinde benden dua istedi, ben de ettim. Ne bileydim böyle itikatsız olduğunu? Sonradan hanımının Kıbrıs’ta okuyan başörtülü öğrencilere laf söylediğini duydum. Bunu öğrendikten sonra dua ettiğime pişman oldum.”

GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME VİDEOSUNU PAYLAŞTI

Tartışmanın büyümesi üzerine Cübbeli Ahmet, Ersin Tatar ile yaptığı görüntülü görüşmeye ait olduğunu belirttiği bir video kaydını da sosyal medya hesabından paylaştı. Ünlü, videoyu “İşte Ersin Tatar’ı tekzip eden görüşme” notuyla yayımladı.

Paylaşımında sert ifadeler kullanan Cübbeli Ahmet, Tatar’ın seçim yenilgisini kendisine bağlamasını eleştirerek, “Madem ki kaybetmeni kendi yanlışlarına değil de bana bağladın, demek ki senin kaybetmen hayırlıymış. Allah da beni sana dua ettirip kaybettirdi” sözlerine yer verdi.

TARTIŞMA GÜNDEM OLDU

Karşılıklı açıklamalar kısa sürede sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, KKTC seçim sürecine ilişkin tartışmalar da yeniden alevlendi. Polemiğin siyasi boyutunun yanı sıra dini söylemlerin seçim kampanyalarındaki etkisi de yeniden gündeme geldi.

Taraflardan gelecek yeni açıklamalar merakla beklenirken, yaşanan tartışma KKTC seçimlerinin ardından Türkiye kamuoyunda da geniş şekilde konuşulmaya devam ediyor.

KKTC seçimleri sonrası polemik: Cübbeli Ahmet ile Ersin Tatar karşı karşıya
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.