Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Günümüz ekonomik koşullarıyla zamanda kısa bir yolculuk

Günümüz ekonomik koşullarıyla zamanda kısa bir yolculuk
Simay Ohara
Simay Ohara( simay.ohara@haberkonseyi.com )
164 views
05 Aralık 2022 - 14:28

Günümüz varoluşsal yaşam faaliyetlerini destekleyen en önemli faktörlerden biri de fizyolojik ve sosyal açıdan bakıldığında ekonomik koşullardır.
Temel ihtiyaçlar hiyerarşisi piramidi göz önünde bulundurulduğunda sağlıklı yiyecekler tüketmek, sağlıklı koşullarda yaşam sürmek , psikolojik açıdan gelişmek ve kendini gerçekleştirmek gibi tüm eylemler bu yaşam mimarinin en temel yapı taşlarından biri olan ekonomik koşullarımıza bağlıdır. Varoluşumuzu yaşam süzgecinden geçirmek gerekirse ekolojik olarak üst standartlarda yaratılmış her ne kadar sosyal bireyler olsak ta kapitalizmin sağduyusu hepimizi tek bir amaca odaklamış ve farkında olduğumuz gerçeği unutmamıza sebep olmuştur.

18. YY Britanya’sında sanayi devrimine geçilmiş ve insan gücüne duyulan ihtiyaç azalmıştır o zamanın devrimcileri günümüz teknolojisinin getirdiği yenilikler karşısında ilginç bir tutum sergileyerek iflasın eşiğine kadar sürüklenmiş ve ekonomiyi güçlendiren unsurlar sosyal hiyerarşik düzlemde yerini çeşitli pasif-agresif faaliyetler ile teknolojinin hakimiyetine bırakmıştır. Çağımızın entelektüel yöntemlerinden biri de bir doğrunun tüm yanlışı yok edebileceği kadar gerçek tek bir yanlışın ise bütün doğruları var edebileceği kadar kanıtlanabilir niteliktedir, gerçeği bizzat yansıtırlar. (!)
Yeni bir çağın oluşumu eski bir çağın yok oluşuyla beraber tetiklenir sizce de tüm bunları ilahlaştıran biz değil miyiz ?

Teknoloji devrimi ile birlikte insan gücüne duyulan ihtiyaç gün geçtikçe azalmaya başlamış hatta yetersiz koşullarda olan hizmet sektörü bile gerçeği yansıtmaktadır. Kuantum çağı çocukları düşünce gücünün farkında ve bilinç ötesi yaklaşımıyla yenilikler yaratıyor köleleştirilecek bir topluma ve yaptırımlara doğru çatışmayı sevmeyen her şeyin kolayının mümkün olduğunu bilen bir nesil yetişiyor. Değişmesi gereken biz değiliz değişmesi gereken bir sistemdir.

Gelişimi destekleyen bir ülkeyi savunuyorsak bireysel olarak hepimizi yargısız alanda olmaya teşvik ediyorum, gelişimi destekleyen şey nihai boyutta hepimizin bireysel olarak kendi özgünlüğünü teşvik etmesiyle mümkündür.

Enerji Terapisti Kolaylaştırıcı Enerji Dönüşüm Virtüözü

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !