Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Gebze’den sonra Ümraniye… Seren ağladı, Derin sakinleştirdi: Ölü kediler, yaralı köpekler

Gebze’den sonra Ümraniye… Seren ağladı, Derin sakinleştirdi: Ölü kediler, yaralı köpekler
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
2 views
16 Ekim 2024 - 16:09

Gebze Belediyesi’nde çöplerden çıkan ölü hayvanlar gündemdeyken, Ümraniye Barınağı’ndaki ölü kediler ve yaralı köpeklerin kötü koşulları tepkilere yol açtı. Seren Serengil ağlarken, Derin Mermerci sakinleştirdi. Görevliler ve hayvanseverler arasında gerginlik çıkarken, belediyeden açıklama geldi.

Kocaeli’deki Gebze Belediyesi’ne ait rehabilitasyon merkezinde 30 köpek ve 13 kedinin ölü ve baygın halde çöpten çıkarıldığı görüntüler tepkilere yol açarken, poşetlerden çıkan ilaçlar ve hayvanların nekropsisi için süreç bekleniyor. Olayın yankıları hala sürerken Ümraniye’deki Hekimbaşı Hayvan Barınağı’ndan gelen görüntüler görenleri şoke etti.

Gebze'den sonra Ümraniye... Seren ağladı, Derin sakinleştirdi: Ölü kediler, yaralı köpekler - Resim : 1

ÖLÜ VE YARALI HAYVANLAR ŞOKE ETTİ

Çok sayıda yavru ve ölü kedi olduğunu belirten hayvanseverler pek çok görüntü yayınlanırken, ağır yaralı köpeklerin videoları paylaşıldı. Avukat Kübra Oktay ve hayvanseverlerin paylaştığı görüntülerde çok sayıdaki ölü ve hasta hayvanın durumu eleştirildi. Köpeklerin küçük kafeslerde de “yasaklı ırk” olarak tanımlanan köpeklerin ise demir kapılı karanlık alanlarda tutulması eleştirildi. Sözcü TV’de yayınlanan görüntülerde ise tarihi geçmiş mamalar olduğu görüldü.

Gebze'den sonra Ümraniye... Seren ağladı, Derin sakinleştirdi: Ölü kediler, yaralı köpekler - Resim : 2

SERENGİL’İ MERMERCİ SAKİNLEŞTİRDİ

Seren Serengil, barınaktaki görüntüler karşısında gözyaşlarını tutamadı. Derin Mermerci ise Serengil’i sakinleştirmeye çalıştı. Hayvanseverler ve barınak görevlileri arasında gerginlik yaşanırken, olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Barınaktaki hayvanları çıkararak tedaviye götürmek isteyen hayvanseverler, dışarı çıkarılmak istendiklerini ileri sürdü.

Gebze'den sonra Ümraniye... Seren ağladı, Derin sakinleştirdi: Ölü kediler, yaralı köpekler - Resim : 3

BELEDİYE BAŞKANI YILDIRIM: “AMAÇ PROVOKASYON ÇIKARMAK”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, çıkan olayda bir zabıtanın kesici bir aletle yaralandığını açıklayarak “Bugün, Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevimizde yaşanan olaylar, maalesef amacın sokak hayvanlarının korunması değil, provokasyon çıkarmak olduğunu bir kez daha göstermiştir. Merkezimize gelen bir grup tarafından çıkarılan arbede sırasında, görevini yapmaya çalışan zabıta personelimiz kesici bir aletle yaralanmıştır. Bu tür şiddet içeren eylemler, hayvan haklarını savunmak gibi ulvi bir amaca hizmet etmediği gibi, aksine kargaşa ve kaos yaratmaya yönelik adımlar olduğunu üzülerek görüyoruz” ifadelerini kullandı. Hayvanseverler ise çıkan gerginlik sırasında provokasyon yapıldığını öne sürdü.

Gebze'den sonra Ümraniye... Seren ağladı, Derin sakinleştirdi: Ölü kediler, yaralı köpekler - Resim : 4

BELEDİYE’DEN AÇIKLAMA: “YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR”

Belediyeden yapılan açıklamada ise “Bu da farklı bir amaçla sosyal medyaya yansıtılmıştır. Bu tür eylemler, gerçek durumu çarpıtma niyeti taşıyan girişimlerdir. Hekimbasi Sahipsiz Hayvan Bakımevi’miz, her zaman hayvanseverler ve ilgili derneklerle işbirliği içinde, sokak hayvanlarının rehabilitasyon süreçlerini titizlikle yürütmeye devam etmektedir. Merkezimize izinsiz giriş yapan kişiler hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Yanlış bilgilendirmelere karşı duyarlı olmanızı rica ediyor ve her zaman hayvanlarımızın iyiliği için büyük bir özenle çalıştığımızı vurgulamak istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Gebze'den sonra Ümraniye... Seren ağladı, Derin sakinleştirdi: Ölü kediler, yaralı köpekler - Resim : 5

ÖZDEMİR: “BU YASA UYGULANAMAZ”

CHP Milletvekili Nimet Özdemir ise “Ümraniye barınağındaki durumu öğrenince İstanbul Milletvekilimiz Sayın Ali Gökçek, Ümraniye İlçe Başkanımız Sayın Hakan Kızılelma ve İl teşkilatı ile birlikte ‘Ümraniye Belediyesi Hayvan Barınağı’na gittik. Hiç hoş olmayacak manzara ile karşılaştık. Defalarca söyledik, daha kaç kere söylememiz gerekiyor? Barınakların mevcut durumları göz önüne alındığında, bu yasa uygulanamaz! Sahaya asla uygun değildir” şeklinde konuştu.

Gebze'den sonra Ümraniye... Seren ağladı, Derin sakinleştirdi: Ölü kediler, yaralı köpekler - Resim : 6

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !