featured

Fon soruşturmasında yeni gelişme: Fatma Betül Sayan Kaya tutuklandı

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bugün erken saatlerde Silivri Cezaevi’ne sevk edildi.

Kaya, dün İstanbul Adliyesi’nde yaklaşık 9 saat süren ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet ve suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma suçlarından tutuklanan Kaya’nın cezaevine gönderilmesiyle soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Kaya’nın eşi İlyas Kaya ile eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül ise imza atma ve yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı.

2 MİLYAR 170 MİLYON LİRALIK HİSSE SATIŞI

Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya, Özata Denizcilik hisselerinde gerçekleştirdikleri işlemlerle gündeme gelmişti. Çiftin yaklaşık 163 milyon liralık hisse alımı yaptığı ve bu hisseleri birkaç ay sonra 2 milyar 170 milyon liraya sattığı ortaya çıkmıştı.

Soruşturma kapsamında elde edilen kazançtan yaklaşık 1 milyar 860 milyon liranın TMSF bünyesindeki gönüllü iade hesabına aktarıldığı bildirilmişti.

İddiaların ardından Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmişti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter