Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Borsa’da yeni gelişme

Borsa’da yeni gelişme
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
4 views
22 Temmuz 2024 - 9:35

Bugün o hisse senedi bedelsiz sermaye artırımına gidiyor.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), şirketin %200 bedelsiz sermaye artırımına ilişkin başlangıç tarihini 22 Temmuz 2024 olarak duyurdu.

22 Temmuz 2024 Pazartesi günü Borsa İstanbul’da ilgili hisse senedi bedelsiz sermaye artırımına geçecek. Böylece 200 lot hisseniz 600 lota çıkacak. SPK, 7 Haziran 2024’te onayladığı bu %200 oranındaki bedelsiz sermaye artırımı için hak kullanım tarihini 22 Temmuz 2024 olarak belirledi.

borsadaslkfsd.jpg

Borsa İstanbul’da haftanın ilk işlem günü olan 22 Temmuz 2024’te, Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (TERA) hissesi sahiplerine %200 oranında bedelsiz sermaye payı verilecek. Böylece, örneğin 1 lota sahip yatırımcı bedelsiz sermaye artırımnın beraberinde 2 lot daha kazanacak.

Şirket, 27 Nisan 2024’te yaptığı bedelsiz sermaye artırımı başvurusuyla, 7 Haziran 2024’te SPK’dan onay almıştı.

borsaifsdiklg.jpg

BEDELSİZ SERMAYE NEDİR? NE DEMEK?

Bedelsiz sermaye artırımı, şirketin nakit giriş veya çıkış olmadan sermayesini artırması anlamına gelir. Bu işlem, şirketin iç kaynaklarını veya elde ettiği kârı kullanarak yapılır. Bu durumda, özsermaye kalemleri arasında bir değişiklik gerçekleşir, ancak şirketin toplam varlıkları değişmez. Bedelsiz sermaye artırımıyla, hisse senedi sahiplerinin ellerindeki hisse miktarı artar, ancak hisse başına değer azalır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !