Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Bakan Elvan’dan 128 Milyar Dolar Açıklaması

Bakan Elvan’dan 128 Milyar Dolar Açıklaması
172 views
19 Nisan 2021 - 11:51
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan; “Merkez Bankası başkanımız geçen cuma 128 milyar dolar tartışmasına ilişkin açıklama yaptı. TCMB’nin temel görevi fiyat istikrarını sağlamaktır.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan NTV’de katıldığı programda gündeme dair soruları yanıtladı. Bakan Elvan, “Merkez Bankası başkanımız geçen cuma 128 milyar dolar tartışmasına ilişkin açıklama yaptı. TCMB’nin temel görevi fiyat istikrarını sağlamaktır.”

İşte Bakan Elvan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar

– 2017 yılından itibaren hazine ve merkez Bankası arasında bir protokol imzalandı. Bu protokolle Merkez Bankası üzerinden döviz alım satım işlemleri yapılıyor. Bu protokol yasal mı? 2017’de imzalanan protokol yasaldır. İşlemler Hazine hesapları üzerinden TCMB tarafından yapıldı…

– İşlemler elektronik platformlarda gerçekleştirildi

– Bunun örnekleri dünyada var mı? Arkadaşlarımla konuşmamada gerekli bildileri aldım. Dünyada buna benzer işlemler yapan ülkeler var

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !