Altın fiyatları ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Çeyrek altın ve gram altın fiyatları gündemde yer alıyor. Fed’in sıkılaşma adımlarında vites yükselteceğine dair beklentiler tahvil faizlerini ve dolar varlıklarını güçlendirirken; ters korelasyon etkisiyle altın ve gümüş fiyatlarını baskılıyor. Peki, çeyrek altın ve gram altın fiyatları bugün ne kadar? İşte 13 Mayıs altın fiyatları
1/4
Çeyrek altın ve gram altın fiyatları 13 Mayıs itibari ile gündemde yer alıyor. Çeyrek altın ve gram altında yaşanan değişimlere göre vatandaşlar alım ve satım yapıyorlar. Piyasalar açısından haftanın en kritik verisi çarşamba günü açıklanan nisan ayı ABD enflasyon verisiydi. Gram altın bugün 906,18 liradan alınıyor ve 906,37 liradan satılıyor.
2/4
GÜNCEL ALTIN FİYATLARI
1 GRAM ALTIN NE KADAR ve KAÇ TL?
Gram altın bugün 906,18 liradan alınıyor ve 906,37 liradan satılıyor.
ÇEYREK ALTIN NE KADAR?
Çeyrek altın bugün 1.493,00 liradan alınıyor, 1.518,00 liradan satılıyor.
3/4
YARIM ALTIN NE KADAR?
Yarım altın bugün 2.983,00 liradan alınıyor, 3.035,00 liradan satılıyor.
CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?
Cumhuriyet altını 5.956,00 liradan alınıyor, 6.048,00 liradan satılıyor.
4/4
ALTIN VE GÜMÜŞ FİYATLARI İÇİN BUNLAR KRİTİK!
Fed’in sıkılaşma adımlarında vites yükselteceğine dair beklentiler tahvil faizlerini ve dolar varlıklarını güçlendirirken; ters korelasyon etkisiyle altın ve gümüş fiyatlarını baskılıyor. Diğer yandan yatırımcılar, Rusya-Ukrayna savaşında tansiyonun düşmemesi ve küresel enflasyonist riskin artmasıyla kendilerini korumak için güvenli limanlara sığınırken; bu durum altın ve gümüş fiyatlarını destekliyor.
Küresel büyümede yavaşlamanın sürmesi ve enflasyonist baskının devam etmesi beklenirken, böyle bir durumda altın ve gümüş diğer yatırım enstrümanlarına göre daha iyi bir performans gösterebilir. Ancak endüstriyel malzeme olarak kullanılan gümüş, altın fiyatlarında yaşanabilecek yükselişe oranla daha sınırlı hareket edebilir. Gümüş tüketiminin yarıdan fazlası endüstriyel amaçlarla kullanılırken; en çok tüketim yapan ülkeler ABD ve Çin. Dolayısıyla, özellikle bu ülkelerin ekonomilerinde yaşanan yavaşlamalar gümüşe olan talebi de düşürüyor ve bu da doğrudan fiyatları olumsuz etkiliyor.