1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Maduro’dan Sert Uyarı: “Ne Yaparlar Yapsınlar, Venezuela’yı Ele Geçiremeyecekler”

Maduro’dan Sert Uyarı: “Ne Yaparlar Yapsınlar, Venezuela’yı Ele Geçiremeyecekler”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’nin ülkesine yönelik olası askeri müdahalesine karşı sert açıklamalarda bulundu. Ülkesinin güvenliğini sağlamak için kapsamlı önlemler aldıklarını belirten Maduro, “Ne yaparlarsa yapsınlar, nasıl yaparlarsa yapsınlar, Venezuela’yı ele geçiremeyecekler” ifadelerini kullandı.

ABD ile Gerilim Tırmanıyor

ABD ve Venezuela arasındaki gerilim son günlerde artarken, Maduro özel bir televizyon programında, Karayipler bölgesinde ABD’nin geniş çaplı askeri hareketliliğine dikkat çekti. ABD’nin ülkedeki siyasi ve psikolojik baskılarına rağmen Venezuela halkının desteğinin güçlü olduğunu vurgulayan Maduro, “Aylardır maruz kaldığımız psikolojik ve siyasi savaşa rağmen, tarif edilemeyecek kadar çok destek mesajı alıyoruz. Venezuela’yı yenemeyecekler. Biz yenilmeziz” dedi.

Venezuela halkının kendisine verdiği desteğin yüzde 70’e ulaştığını ifade eden Maduro, ABD’nin askeri tehdidinin kabul edilmediğini ve sağın işgal çağrılarının reddedildiğini belirtti.

Ekonomide Bağımsızlık ve Üretim Hedefleri

Maduro, ülkesinin ekonomisini güçlendirme stratejilerine de değindi. Son yıllarda petrole olan bağımlılığı azaltmak için çalışmalar yürüttüklerini, 13 stratejik sektörde üretimi artırdıklarını ve ülkeyi daha yüksek ihracat kapasitesine sahip bir ekonomiye dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kendi kendine yeten bir üretim gücü oluşturuyoruz” diyen Maduro, bu sayede hem iç piyasayı doyuracaklarını hem de özel sektör ve yerel toplulukların ekonomisine güven sağlayacaklarını kaydetti. Ülkedeki güvenliğin en üst seviyede tutulduğunu ve halkın güvenliğinin öncelik olduğunu ifade eden Maduro, alçakgönüllülüğün Venezuela’yı büyük kılacağını sözlerine ekledi.

Bölgede Karşılıklı Gerilim Artıyor

ABD, Maduro ve üst düzey Venezuelalı yetkililerin yönettiğini iddia ettiği Cartel de los Soles suç örgütünü, Yabancı Terörist Örgütler (FTO) listesine dahil etti. Venezuela ise bu adımı, ülkeye müdahale etmek için bahane oluşturma girişimi olarak değerlendirdi.

ABD’nin, “uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele” gerekçesiyle dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford ve saldırı grubunu Latin Amerika bölgesine gönderdiği biliniyor. Maduro da buna karşılık olarak ülkedeki 4,5 milyon kişilik milis gücünü seferber ettiklerini açıkladı ve herhangi bir saldırıya karşı hazır olduklarını belirtti.

Maduro’nun Mesajı Net

Devlet Başkanı Maduro’nun açıklamaları, Venezuela’nın hem askeri hem ekonomik olarak kendi kendine yeten bir ülke olma yolunda ilerlediğini gösteriyor. Maduro, ABD ve destekçilerinin tehditlerine rağmen ülkesinin egemenliğini savunma kararlılığını bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Venezuela ile ABD arasındaki gerilim, askeri varlık gösterileri ve diplomatik hamlelerle devam ederken, Maduro’nun açıklamaları, Latin Amerika’daki güç dengelerinin yeniden şekillendiğine işaret ediyor.

Maduro: Ne yaparlarsa yapsınlar Venezuela'yı ele geçiremeyecekler -  Dünya'dan Son Dakika Haberleri

Maduro’dan Sert Uyarı: “Ne Yaparlar Yapsınlar, Venezuela’yı Ele Geçiremeyecekler”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.