featured

Zülfü Livaneli’den Özgür Özel’e “Yiğidim Aslanım” çağrısı: Artık Kullanılmasın

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in miting ve etkinliklerde sık sık eşlik ettiği “Yiğidim Aslanım” adlı eserle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Eserin sahibi ve ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, parçanın siyasi mitinglerde kullanımının artık sonlandırılmasını istedi.

Özgür Özel’in özellikle mitinglerin ve çeşitli siyasi etkinliklerin sonunda vatandaşlarla birlikte telefon ışıkları eşliğinde söylediği “Yiğidim Aslanım”, son dönemde CHP etkinliklerinin sembol parçalarından biri haline gelmişti. Ancak eserin sahibi Livaneli’den bu kullanıma ilişkin dikkat çeken bir çağrı geldi.

Livaneli’den doğrudan kullanım çağrısı

Zülfü Livaneli’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Yiğidim Aslanım”ın mitinglerde artık kullanılmamasının rica edildiği belirtildi.

Açıklamada, eserin bir ağıt niteliğinde olduğuna dikkat çekilerek parçanın siyasi mitinglerde çok sık tekrarlanmasının ardından bu yönde bir talepte bulunulduğu ifade edildi.

Livaneli’nin mesajında, söz konusu talebin siyasi bir tartışma oluşturma amacı taşımadığı özellikle vurgulandı.

Açıklamada, “Yiğidim Aslanım”ın yerine mitinglerin ve siyasi etkinliklerin atmosferine daha uygun, toplumun coşkusunu destekleyecek parçaların tercih edilmesinin istendiği belirtildi.

Özgür Özel’in mitinglerinde sık sık seslendiriliyordu

“Yiğidim Aslanım”, özellikle CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katıldığı miting ve etkinliklerin son bölümünde sıkça kullanılan eserlerden biri olmuştu.

Kalabalıkların telefonlarının ışıklarını açarak parçaya eşlik ettiği anlar, sosyal medyada da geniş yankı buluyordu. Özellikle son dönemde belediye başkanlarına yönelik operasyonlar ve tutuklamalar sonrasında düzenlenen mitinglerde eserin sıkça kullanılması dikkat çekmişti.

Miting alanlarında binlerce kişinin aynı anda telefon ışıklarını açarak şarkıya eşlik ettiği görüntüler, sosyal medya platformlarında da çok sayıda paylaşımın konusu olmuştu.

Sosyal medyada mizah konusu da oldu

“Yiğidim Aslanım”ın siyasi etkinliklerde sık kullanılmasının ardından eser, sosyal medyada çeşitli mizahi paylaşımlara da konu oldu.

Bazı kullanıcılar, mitinglerdeki görüntüleri farklı konser ve etkinliklerden alınan görüntülerle birleştirerek parçayı başka videolara da monte etti. Hatta dünyaca ünlü sanatçıların konserlerinden görüntülerin “Yiğidim Aslanım” eşliğinde yeniden kurgulandığı paylaşımlar sosyal medyada dolaşıma girdi.

Bu paylaşımlar, eserin yalnızca siyasi etkinliklerle değil, sosyal medya mizahıyla da gündeme gelmesine neden oldu.

“Kimse altında bir şey aramasın” mesajı

Livaneli tarafından yapılan açıklamada, parçanın mitinglerde kullanılmaması yönündeki talebin herhangi bir siyasi mesaj taşımadığı özellikle belirtildi.

Açıklamada, eserin bir ağıt olduğu ve çok fazla tekrar edilmesi nedeniyle artık mitinglerde kullanılmamasının rica edildiği ifade edilirken, asıl amacın etkinliklerde daha coşkulu parçalara yer verilmesi olduğu vurgulandı.

Böylece Livaneli cephesinden gelen mesajın, Özgür Özel veya CHP ile siyasi bir tartışmaya girme amacı taşımadığı; doğrudan eserin kullanım biçimine ilişkin bir tercih olduğu ortaya konuldu.

“Yiğidim Aslanım”ın siyasi etkinliklerdeki serüveni

Son dönemde “Yiğidim Aslanım”, Özgür Özel’in katıldığı etkinliklerde kalabalıklarla birlikte söylenen ve görüntüleri sosyal medyada geniş şekilde paylaşılan eserlerden biri haline gelmişti.

Özellikle telefon ışıklarıyla birlikte yapılan toplu söyleyişler, mitinglerin dikkat çeken anları arasında yer alıyordu.

Ancak eserin sahibi Zülfü Livaneli’nin son çağrısıyla birlikte parçanın bundan sonraki siyasi etkinliklerde kullanılıp kullanılmayacağı merak konusu oldu.

Livaneli’nin açıklaması, hem sanat dünyasında hem de siyasi gündemde dikkat çeken gelişmelerden biri olarak öne çıktı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter