featured
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, terör saldırısının ardından güvenlik önlemleri arttırıldı. ( Zeynep Yeşildal - Anadolu Ajansı )

Ünlülere yönelik operasyonda flaş gelişme: 1 kişi tutuklandı

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 11 şüpheli hakkında mahkeme kararını verdi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak” ve “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma” suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında süreç devam ediyor.

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan ve Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilen şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından sulh ceza hâkimliğine çıkarıldı. Mahkeme, dosyadaki delil ve ifadeleri değerlendirerek kararını açıkladı.

Soruşturma kapsamında şüpheliler arasında yer alan isimler kamuoyunda dikkat çekerken, dosyada sanat ve sosyal medya dünyasından tanınan kişilerin de bulunduğu görüldü. Mahkeme, yapılan değerlendirme sonucunda şüphelilerden birinin tutuklanmasına hükmetti.

Karar doğrultusunda Mehmet Rahşan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler hakkında ise farklı adli kontrol tedbirleri uygulandı. Buna göre Aslıhan Turanlı, Berkay Şahin, Volkan Bahçekapılı, Kübra İmren Siyahdemir, Aycan Yağcı, Tuğçe Postoğlu, Eda Dora, Cansu Tekin ve Hakan Aydın (Blok 3) ile Yaşar Özdaş hakkında “yurt dışına çıkış yasağı” getirildi.

Ayrıca Hakan Aydın (Blok 3) ve Yaşar Özdaş için ek olarak “imza atma yükümlülüğü” şartı uygulanmasına karar verildi. Böylece şüphelilerden bazıları serbest bırakılırken, soruşturma adli kontrol şartlarıyla devam edecek.

Soruşturmanın ilerleyen günlerde genişleyebileceği ve yeni deliller ışığında ek işlemler yapılabileceği belirtiliyor. Dosya kapsamında hem ifade süreçleri hem de teknik incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter