Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Ukrayna’da yaşamak isteyen Rus kadın reddedildi! Ne annesi ne de babası inanıyor: ‘Hainsin’

Ukrayna’da yaşamak isteyen Rus kadın reddedildi! Ne annesi ne de babası inanıyor: ‘Hainsin’
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
15 views
29 Kasım 2022 - 12:35

Sibirya’yı 23 yaşındayken terk etti ve bavulunu toplayıp Ukrayna’nın başkenti Kiev’e taşındı. 4 yıl boyunca Kiev’de birçok Ukraynalıyla dost olan Rus kadın, 24 Şubat’tan sonra ise hayatının en büyük şoklarını peş peşe yaşadı. Rus ordusunun Ukrayna sokaklarına verdiği zarar kadar kendisine inanmayan ailesinin tavırları da onda büyük bir dönüşüme yol açtı.

 Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Irkutsk şehrinde 1994 yılında dünyaya geldi. Eğitim hayatını burada tamamladıktan sonra önce bir mağazada daha sonra ise bir çağrı merkezinde çalıştı. Yaşadığı bölge Rusya’nın doğusundaydı ve gitmek istediği birçok ülkeye çok uzaktı. 23 yaşında kararını verdi ve Rusya’yı terk etti. Ailesi ve tüm sevdiklerini bırakarak 4 yıl önce Ukrayna’ya taşındı. Şu anda 27 yaşında olan Rus kadın, Ukrayna’da yaşayan herkesi dehşete sürükleyen 24 Şubat tarihinde ise başkent Kiev’deydi.

 

Ukraynada yaşamak isteyen Rus kadın reddedildi Ne annesi ne de babası inanıyor: Hainsin

‘ONLARA ‘SANIRIM SAVAŞ BAŞLADI’ DEDİM’

24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle başlayan süreç, Ukrayna’da yaşayan birçok kişinin hayatını doğrudan ya da dolaylı olarak etkiledi. O kişilerden biri de Rus vatandaşı Maria Korkina’ydı. Şu anda 27 yaşında olan genç kadın, 4 yıldır başkent Kiev’de yaşıyordu. Yaşadıkları kabus dolu 24 Şubat sabahını anlatan Maria Korkina, “Önce patlamaları duyduk sonra bu patlamaların hangi sebepten yaşandığına gözlerimizle tanıklık ettik. Metro istasyonunun üzerine düşen füzeler, paramparça binalar… Her şey çok kötüydü” dedi. Korkina, yaşadığı büyük korkuyu ise şu sözlerle anlattı:

 “Vücudumun her yeri titriyordu. Kendime engel olamıyordum. Yaptığım ilk şey pencereleri kapatmak oldu. Sonra apartmandaki diğer komşuların yanına gittim. Onlara ‘Sanırım savaş başladı’ dedim. Hepimiz panik halindeydik.”

‘SANA DEĞİL PUTIN’E İNANIYORUM’

Korkina’nın yaptığı ilk iş anne ve babasıyla iletişime geçmek oldu. Yaşadığı korkuyu ve dehşeti ailesine anlatmaya başlayan Korkina, hiç ummadığı bir tepki aldı ailesinden. Ne annesi ne de babası onun dediklerine inanıyordu. Babasına cep telefonu üzerinden yaşadıkları dehşetin görüntülerini yolladı. Fotoğrafları gören baba, kızının gönderdiği hiçbir şeye inanmadı. Korkina, “Babama çektiğim fotoğrafları yolladığımda hiç ummadığım bir tepkiyle karşılaştım. Bana yolladığım fotoğrafların sahte olduğunu söyledi. Bana değil, Putin’e inandığını söyledi” diye konuştu.

 

Ukraynada yaşamak isteyen Rus kadın reddedildi Ne annesi ne de babası inanıyor: Hainsin

 

‘ANNEM BANA VATAN HAİNİ OLDUĞUMU SÖYLEDİ’

Rus ordusunun saldırısından sonra bulunduğu bölgeyi değiştirmek zorunda kaldığını söyleyen Rus kadın, daha güvenli bir yere geçtiğini ancak yaşadığı hayal kırıklığının kendisini o anda daha çok üzdüğünü söyledi. Yaşadıklarını haber sitesi Sibir.Realii’ye anlatan Korkina, ailesinin kendisine “Ukrayna’daki Naziler temizlendikten sonra her şey yoluna girecek” dediğini paylaştı. Kendisine inanmayan babasının aksine annesinin çok daha sert bir tepki verdiğini söyleyen genç kadın, özellikle Rusya’ya dönmek istemediğini ailesine söyledikten sonra işlerin tamamen kopma noktasına geldiğini söyledi.

Ailesiyle bağlarının artık koptuğunu söyleyen Korkina, “Rusya’ya dönmeyi kabul etmedim. Burada Ukraynalılar yardıma muhtaç bir halde. Aileme burada kalmaya karar verdiğimi söylediğimde annem tamamen kendini kaybetti. Bana bağırarak telefonda ‘Sen bir vatan hainisin’ dedi. Bunları söylerken mutfaktaydı ve etrafta kırılan tabakların sesini duyuyordum” ifadelerini kullandı.

‘ARTIK RUSÇA KONUŞMUYORUM’

Yıkılan, bombalanan evlerin yeniden inşasında gönüllü olarak görev alan Korkina, mart ayının sonuna kadar geceleri metroda uyuduğunu söyledi. Genç kadın, “Gündüzleri yıkanmak, yemek yemek ve telefonlarımızı şarj etmek için dışarı çıkıyor, akşam olmadan metroya dönüyorduk. Çok fazla insan vardı ve hava çok soğuktu. Sarıldığımız battaniyeler bile bizi ıstımıyordu. Soğuk zeminin üzerinde uyumak hiç kolay değildi” diyerek yaşadıklarını dile getirdi.

27 yaşındaki genç kadın artık günlük hayatında Rusça konuşmadığını ve bundan sonra da konuşmayacağını belirtti. Ailesindeki herkesle bağlarını kopardığını söyleyen Korkina, yaptığı seçimden ötürü kendisiyle gurur duyduğunu söyledi.

 

Ukraynada yaşamak isteyen Rus kadın reddedildi Ne annesi ne de babası inanıyor: Hainsin

 

‘RUS OLDUĞUMU BİLMELERİNE RAĞMEN SICAK KARŞILADILAR’

Çevresindeki yardıma muhtaç Ukraynalıların sevgisini kazandığını söyleyen Korkina, “Rus olduğumu bilmelerine rağmen beni kollarını açarak sıcak bir tavırla karşıladılar. Bazıları ise Rus olduğum için benim onlara yardım etmemi kabul etmedi. Onları da anlayışla karşılıyorum. Yardım etmekten çok mutluluk duyuyorum. Herkes şu anda evlerini, apartmanlarını, sokaklarını tekrar eskiye döndürmenin peşinde” diye konuştu. Yardıma muhtaç kişilere gönüllü bir ekip olarak yardımcı olan bir ekipte yer aldığını söyleyen genç kadın, şunları da ekledi:

“Rus ordusunun Ukraynalılara yaşattığı dehşet çok fazla. Elbette Ukrayna kazandığında her şey yoluna girecek. Ancak şimdilik bu süreci yaşamak zorundayız.”

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !