Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kamuoyunda “Yenidoğan çetesi” soruşturmasıyla gündeme gelen ve kayyum yönetimine devredilen Özel Birinci Hastanesi’nin satış sürecini başlattı.
TMSF tarafından yapılan açıklama ve Resmi Gazete’de yayımlanan ihale ilanına göre, Birinci Hastanesi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü satışa çıkarıldı.
Satış işlemi, kapalı zarf teklif alma ve açık artırma yöntemlerinin birlikte uygulanacağı ihale yöntemiyle gerçekleştirilecek.
Hastane İçin Belirlenen Bedel Belli Oldu
İhale kapsamında Birinci Hastanesi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü için belirlenen muhammen bedel 546 milyon 500 bin TL olarak açıklandı.
İhaleye katılmak isteyen yatırımcıların ise belirlenen şartları yerine getirmesi gerekiyor.
Katılımcıların, 54 milyon 650 bin TL tutarında teminat yatırması ve teklif dosyalarını belirtilen süre içerisinde TMSF’ye teslim etmesi şartı bulunuyor.
İhale Tarihi Açıklandı
TMSF tarafından duyurulan takvime göre, tekliflerin 28 Temmuz saat 16.00’ya kadar kapalı ve imzalı zarf içerisinde teslim edilmesi gerekiyor.
Kapalı zarf tekliflerinin değerlendirilmesinin ardından açık artırma aşamasına geçilecek.
Açık artırmanın 29 Temmuz saat 11.00’de TMSF’nin İstanbul Esentepe’deki merkez binasında yapılacağı bildirildi.
Kayyum Süreci Başlamıştı
Özel Birinci Hastanesi, 2024 yılında yürütülen “Yenidoğan çetesi” soruşturması kapsamında gündeme gelmişti.
Soruşturma sürecinde hastaneye kayyum atanmış, TMSF kayyum olarak görevlendirilerek hastanenin yönetimini devralmıştı.
Satış Süreci Yakından Takip Ediliyor
TMSF’nin satış kararı, soruşturmayla birlikte kamuoyunda tartışılan hastanenin geleceği açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
İhale sonucunda hastanenin yeni sahibinin kim olacağı ve sağlık kuruluşunun faaliyetlerinin nasıl devam edeceği merakla bekleniyor.
