featured

Sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor: Yer yer yağış bekleniyor

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından paylaşılan son hava durumu raporuna göre, Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgası etkisini sürdürmeye devam ediyor. Ülke genelinde sıcaklıkların özellikle iç ve güney kesimlerde belirgin şekilde arttığı, bazı bölgelerde ise yerel sağanak yağış ve fırtına riskinin bulunduğu bildirildi.

Sıcaklıklar 37 Dereceye Kadar Çıkacak

Yapılan değerlendirmelere göre, özellikle Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde termometrelerin 35 ila 37 derece arasında değişmesi bekleniyor. Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Gaziantep çevresinde ise hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi aşabileceği tahmin ediliyor.

Batı ve kuzey bölgelerde hava nispeten daha ılıman seyretse de, iç kesimlerde yüksek sıcaklıkların etkisini sürdüreceği ifade ediliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de ise sıcaklıkların 30-32 derece aralığında olacağı öngörülüyor.

Yer Yer Sağanak Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji uzmanları, sıcak hava dalgasının yanı sıra bazı bölgelerde yerel gök gürültülü sağanak yağışların da görülebileceğini belirtti. Özellikle Doğu Karadeniz ve kuzeydoğu illerinde hafta sonu itibarıyla yağış ihtimalinin artacağı bildirildi.

İç Anadolu, Ege ve Akdeniz’in iç kesimlerinde ise hem yüksek sıcaklık hem de ani gelişebilecek yağış ve fırtına riskine karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi. Ayrıca bazı bölgelerde yıldırım düşmesi ve kısa süreli kuvvetli rüzgâr beklentisi de raporlandı.

Hafta Sonu ve Yeni Haftada Hava Durumu

Cumartesi ve Pazar günleri ülke genelinde sıcak havanın etkisini sürdüreceği, özellikle güney bölgelerde bunaltıcı sıcaklıkların devam edeceği tahmin ediliyor. Pazar günü itibarıyla geniş bir alanda güneşli ve az bulutlu havanın hâkim olması bekleniyor.

Yeni haftada da sıcaklıkların yüksek seyretmeye devam edeceği, özellikle Salı günü birçok ilde 35-37 derece bandına ulaşılabileceği değerlendiriliyor. Uzmanlar, sıcaklıkların rekor seviyelere yaklaşabileceği uyarısında bulunuyor.

MGM’den Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin sıcak havaya karşı tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Hava durumunun önümüzdeki günlerde de yakından takip edilmesi gerektiği belirtilirken, ani yağış ve sıcaklık değişimlerine karşı hazırlıklı olunması istendi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter