Sosyal medya ve müzik dünyasının yakından takip edilen isimlerinden Serdar Ortaç, hayranlarını derinden etkileyen bir açıklamada bulundu. Uzun yıllardır Multipl Skleroz (MS) hastalığı ile mücadele eden Ortaç, sağlık durumuyla ilgili samimi itiraflarda bulundu. Son dönemde açtığı canlı yayınlarla gündemde sık sık yer alan sanatçı, bu kez vasiyeti hakkında konuşarak sevenlerini üzdü.
Ortaç, yaptığı açıklamada, yıllar boyunca ürettiği şarkıların değerini vurguladı. “Bana bir söz verin, bu şarkıları yaşatın. Bunlara sağlığımda klip çekmediler. Kimseye ulaştırmadılar” diyerek, müzik kariyerine dair pişmanlık ve dileklerini dile getirdi. Ortaç, müzik çalışmalarının yeterince tanıtılamadığını ve bazı eserlerinin göz ardı edildiğini ifade etti.
35 yıllık sanat hayatına değinen Ortaç, “Herkes elinden geleni yaptı ben batayım diye ama hâlâ batmadım, 35 sene oldu. Yakında ölüp gideceğim, bunları herkese ulaştırın” sözleriyle hem hayatının geçiciliğine hem de müzik mirasına sahip çıkılması gerektiğine işaret etti. Açıklamalar, sosyal medya ve haber sitelerinde geniş yankı uyandırdı.
Ortaç’ın bu açıklaması, hayranları ve müzik dünyasında büyük bir üzüntüyle karşılanırken, aynı zamanda sanatçının eserlerine sahip çıkılması gerektiğini hatırlattı. Özellikle genç kuşaklar için bu şarkıların korunması ve tanıtılması, Ortaç’ın vasiyeti olarak öne çıktı.
