Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

RTÜK Başkanı Muhalif Kanallara Ceza Yağdırdı

RTÜK Başkanı Muhalif Kanallara Ceza Yağdırdı
67 views
09 Temmuz 2021 - 11:34

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in hafta başında kanalları “muhalif-yandaş” olarak ayırmadıklarını söylemesine karşın, eleştirel yayın yapan kanallara önceki gün çok sayıda ceza verildi.

RTÜK Başkanı Tarafsızım dedi, Muhalif Kanallara Ceza Yağdırdı

Gazetemiz, hafta başında “Cezaların adresi değişmedi” başlığıyla duyurduğu haberde, RTÜK Üyesi İlhan Taşcı’nın, kurulun ilk 6 ayda verdiği cezaları raporlaştırdığı çalışmasını paylaşmıştı.

Haberde eleştirel yayın yapan kanallara ilk 6 ayda 22 ayrı ceza verildiği belirtilirken, iktidara yakınlığıyla bilinen kanalların şikâyet dilekçelerinin dahi kurul gündemine alınmadığı anlatılmıştı. Haberimize ilişkin açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de “RTÜK hiçbir yayıncıyı muhalif-yandaş olarak etiketlemez” demişti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından RTÜK, önceki günkü toplantısında eleştirel yayın yapan Halk TV, Tele 1, Fox ve KRT gibi kanallara çok sayıda ceza kesti.

RTÜK’ün verdiği cezalarla “ayrımcılık yaptığını” söyleyen Taşcı, 1 Ocak-30 Haziran tarihleri arasında, iktidara yakınlığıyla bilinen ATV hakkında kendilerine 3 bin 891 şikayet iletildiğini aktardı. Taşcı, A Haber hakkında ise 166 şikâyet geldiğini belirtti. Haklarında toplam 4 bini aşkın şikâyet gelen bu iki kanalın tek bir raporunun bile kurul gündemine alınmadığını söyleyen Taşcı, “Bu sayıları ben hazırlamadım, paylaştığım veriler RTÜK’ün kayıtları.

RTÜK Başkanı çıkıp iktidara yakınlığıyla bilinen kanallar hakkında son 6 ayda ceza verdik diyemez. Çünkü verilmedi, verdirtmedi. Bu, sonuna kadar belli kanalların korunup kollandığının belgesidir” dedi. Taşcı, eleştirel kanallara kesilen toplam cezanın 31’e yükseldiğini aktararak, “RTÜK Başkanı eleştirel yayıncıları cezaya boğarak, iktidara göz kırpıyor. Saray’ın iyi adamı olmaya çalışıyor” dedi

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !