1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Reza Zarrab’ın babası İstanbul’da hayatını kaybetti!

Reza Zarrab’ın babası İstanbul’da hayatını kaybetti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsmail Saymaz, Reza Zarrab’ın babası Hüseyin Zarrab’ın İstanbul’da öldüğünü yazdı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Türkiye’de adı rüşvet ve yolsuzluklar ile gündeme gelen, 22 Mart 2016’da kara para aklama suçlamasıyla ABD’de tutuklanan ardından yaptığı anlaşmayla serbest kalan Reza Zarrab’ın babası Hüseyin Zarrab’ın geçen cumartesi günü İstanbul’da bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini yazdı.

Saymaz, yazısında, “Bir vakitler İran’ın en güçlü adamlarından gösterilen, eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın arkadaşı Hüseyin Zarrab, Kapalıçarşı’da kuyumcuydu. İran’ın ambargoyu delmek için kurduğu altın ticaretine dayalı kayıt dışı ekonominin esas unsuruydu. Zarrab, oğlunun ABD’de sanık olarak yargılandığı mahkemede savcı ile anlaşarak, itirafçı tanık olmayı kabul etmişti. Dubai’deki döviz bürosu üzerinden ekonomik yaptırımları deldiği gerekçesiyle verilen cezayı yüzde 70 oranında düşürmüştü. Ancak cezayı ödemeden öldü” ifadelerini kullandı.

Reza Zarrab’ın babası İstanbul’da hayatını kaybetti!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.