İşinsanı Enver Paralı’nın yüz milyonlarca liralık malvarlığının sahte imzalarla devrine ilişkin dava, yeni bir boyut kazandı. İstanbul 7. Asliye Hukuk Mahkemesi Paralı’nın ‘sahte evrak düzenlemek’ ve ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla yargılanan 4 çocuğunun ve eşinin varislikten çıkarılmasına karar verdi. Miras torunlara kalacak.
Yüz milyonlarca liralık menkul ve gayrimenkulün akıbetinin bağlı olduğu Dava dosyasına göre işinsanı Enver Paralı, 1 Ağustos 2013 tarihinde beyin kanaması geçirdi. Yaklaşık 1.5 ay hastanede yattı. Bu süreçte oğlu Ahmet Galip Paralı, babasından 28 Ağustos 2013 tarihli bir vekâletname aldı. Bu vekâletnameyle de Paralı’nın yüz milyonlarca liralık gayrimenkulleri, borsa hisseleri ve hesabındaki yüklü miktardaki nakit para oğlu Galip Paralı’ya ve üçüncü şahıslara aktarıldı. Yapılan tespitlere göre devredilen menkul ve gayrimenkuller arasında Nuh Çimento’nun yüzde 16 büyüklüğündeki hissesi, İstanbul’un ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki 200’e yakın gayrimenkul, Denizli’de 4 fabrika ve banka hesaplarında milyonlarca lira tutarındaki nakit de yer aldı.
‘VEKÂLET SAHTE’
Paralı’nın torunu Ömerhan Kuru, durumu fark edince savcılığa şikâyet etti. Savcılığın bilirkişilere hazırlattığı raporlarla yüzlerce milyon liralık devirlere dayanak olan imza ve belgelerin sahte olduğu anlaşıldı. Toplam 35 ayrı özel ve resmi belgede sahtecilik yapıldığı suçlamasıyla dava açıldı. Galip Paralı için 22 yıl hapis istendi. Ayrıca dört kız kardeşine de Galip Paralı ile birlikte hareket ettikleri suçlamasıyla dava açıldı. Savcılık yüz milyonlarca lira değerindeki 69 gayrimenkulün de yasal mirasçılara devrini istedi.