Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Okullar 1 Haziran’da Açılacak mı?

Okullar 1 Haziran’da Açılacak mı?
59 views
31 Mayıs 2021 - 11:34
Okulların açılacağı ve yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle bazı kademler hariç uzaktan eğitim gerçekleştiriliyor. 1 Haziran’dan sonra okulların açılıp açılmayacağı merak konusu. Peki okullar yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

Okullarda yüz yüze eğitim ne zaman? olacak sorusunun cevabı öğrenciler tarafından araştırılıyor. 1 Haziran tarihine kadar bazı kademler hariç uzaktan eğitim olacağı açıklanmıştı. 1 Haziran tarihi yaklaşırken yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağı merak ediliyor. Peki okullarda yüz yüze eğitim olacak mı 2021, okullar ne zaman açılacak?

OKULLAR AÇILACAK MI?

Türkiye’de uzaktan eğitim sürerken tüm gözler 1 Haziran’dan sonra yüz yüze eğitim ile ilgili alınacak kararlara çevrildi. Türkiye Eğitim Derneği, haziranda okulların kapatılarak ağustosta tamamen açılmasını önerdi.
Prof. Necmi İlhan da riskli olmayan illerde eğitimin yüz yüze bir süre daha sürebileceğini belirtti. Türk Tabipler Birliği ise ilkokulların vaka sayısına bakılmaksızın önlemlerle açılmasını istedi.
Milli Eğitim Bakanlığı ise 1 Haziran’dan sonra yüz yüze eğitim için çalışmalarını sürdürüyor. Bu süreçte hem eğitim kurumları hem sağlık otoriteleri yaptıkları açıklamalarda yüz yüze eğitimin başlamasından yana olduklarını belirtiyor.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !