featured

NATO Zirvesi Sonrası Ekran Kavgası! Yayıncılık Tartışması Alevlendi

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi sonrası televizyon ekranlarında yapılan değerlendirmeler de tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Zirvede alınan kararlar, liderlerin açıklamaları ve özellikle ABD Başkanı Donald Trump’ın mesajları kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, bazı yorumcuların değerlendirmeleri de sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

NATO Zirvesi Sonrası Ekranlarda Tartışma

7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen NATO Zirvesi, Türkiye ve dünya gündeminin en önemli başlıklarından biri oldu.

Zirvede savunma politikaları, güvenlik meseleleri, müttefik ülkeler arasındaki ilişkiler ve küresel gelişmeler ele alınırken, liderlerin açıklamaları gün boyunca haber programlarında değerlendirildi.

Trump Açıklamaları Gündemdeydi

ABD Başkanı Donald Trump’ın zirve kapsamında yaptığı açıklamalar dikkat çeken başlıklar arasında yer aldı.

Trump’ın İran ile yaşanan gelişmeler, Grönland konusundaki tutumu, NATO müttefiklerine yönelik eleştirileri ve Türkiye ile ilgili F-35 programı ile CAATSA yaptırımlarına ilişkin değerlendirmeleri kamuoyunda konuşuldu.

Oytun Erbaş’ın Yorumları Tepki Çekti

Zirve sonrası CNN Türk ekranlarında yapılan değerlendirme programına Prof. Dr. Oytun Erbaş da yorumcu olarak katıldı.

Erbaş’ın Donald Trump ve NATO Zirvesi hakkında yaptığı değerlendirmeler, bazı kesimlerin eleştirilerine neden oldu.

Gülgün Feyman’dan Sert Eleştiri

Gazeteci ve haber spikeri Gülgün Feyman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erbaş’ın uluslararası ilişkiler konusunda yorumcu olarak programa katılmasını eleştirdi.

Feyman, paylaşımında yayıncılık anlayışına yönelik sert ifadeler kullanarak, “Prof. Oytun Erbaş denen adam, ne profesörü ki Trump konusunda, uluslararası ilişkiler konusunda malum kanalda yorum yaptırılıyor? Bu nasıl bir yayıncılık cehaleti ve rezaletidir” ifadelerini kullandı.

Tartışma Sosyal Medyada Büyüdü

Feyman’ın açıklamalarının ardından sosyal medyada farklı görüşler ortaya çıktı.

Bazı kullanıcılar uzmanlık alanlarına göre yorumcu seçilmesi gerektiğini savunurken, bazıları ise farklı alanlardan akademisyenlerin gündem değerlendirmelerine katılabileceğini belirtti.

NATO Zirvesi sonrası başlayan bu tartışma, televizyon haberciliğinde uzmanlık ve yorumculuk konusunu yeniden gündeme taşıdı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter