Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında etkin pişmanlık ifadesi veren Böcek’in, oğlu Gökhan Böcek’in daha önce yaptığı bazı iddiaları doğruladığı öne sürüldü.
Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, Gökhan Böcek 2024 yerel seçimleri öncesinde CHP’li Veli Ağbaba’nın talebi üzerine 1 milyon euro teslim edildiğini iddia etti. Bu paranın seçim süreciyle bağlantılı olarak istendiğini, kendisine yapılan yönlendirme sonrası temin edilip teslim edildiğini söylediği aktarıldı.
Muhittin Böcek’in de adliyede verdiği etkin pişmanlık ifadesinde, seçim süreci öncesinde partiden gelebilecek maddi talepler konusunda oğluna genel bir yönlendirme yaptığına dair ifadeler kullandığı ileri sürüldü. Böcek’in, bu süreçte bazı gelişmelerden sonradan haberdar olduğunu söylediği belirtildi.
İddialara göre Gökhan Böcek, ifadesinde paranın hazırlanma sürecini kendisinin organize ettiğini, 1 milyon euroyu Ankara’ya götürerek CHP Genel Merkezi’nde teslim ettiğini anlattı. Görüşme sırasında kendisini bir kişinin karşıladığı, ardından Veli Ağbaba ile telefonla görüştürüldüğü ve paranın bu yönde teslim edildiğini söylediği iddia edildi.
Öte yandan dosyada yer alan bu beyanlar, şu an için soruşturma kapsamında değerlendirilmekte olup iddiaların doğruluğu yargı süreci sonucunda netleşecektir. Resmi makamlar tarafından kesinleşmiş bir karar bulunmamaktadır.
Soruşturmanın devam ettiği, yeni ifadeler ve deliller doğrultusunda sürecin genişleyebileceği belirtiliyor.
