İstanbul Sancaktepe’de alacak verecek meselesi nedeniyle çıktığı belirtilen tartışma kanlı bitti. 39 yaşındaki milli antrenör Funda Bakış, sokak ortasında göğsünden bıçaklanarak hayatını kaybetti. Olayın ardından 3 şüpheli polis ekiplerince gözaltına alındı.
Olay, Sancaktepe’nin Abdurrahmangazi Mahallesi Sevenler Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, milli antrenör Funda Bakış ile daha önce kendisine ait spor salonunda çalıştığı öğrenilen 21 yaşındaki Z.G. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı.
TARTIŞMA KISA SÜREDE KAVGAYA DÖNÜŞTÜ
İkili arasındaki tartışmanın büyümesiyle birlikte olay kısa sürede kavgaya dönüştü. İddiaya göre Z.G., yanında bulunan bıçakla Funda Bakış’a saldırdı.
Bakış, aldığı bıçak darbesiyle göğsünden ağır şekilde yaralandı. Çevrede bulunanların ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI
Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, ağır yaralanan Funda Bakış’a ilk müdahaleyi yaptı. Ardından hastaneye kaldırılmak üzere ambulansa alınan Bakış, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Bakış’ın ölüm haberi yakınları ve spor camiasında büyük üzüntüye neden oldu.
CİNAYETİN ARDINDAN 3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Cinayetin ardından çalışma başlatan polis ekipleri, olayın şüphelisi Z.G.’yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.
Soruşturmayı derinleştiren ekipler, olay sırasında cinayete karıştıkları değerlendirilen A.H.U. ve E.Ş.’yi de yakaladı. Böylece olayla bağlantılı gözaltı sayısı 3’e yükseldi.
ALACAK VERECEK MESELESİ ORTAYA ÇIKTI
Polis ekiplerinin yaptığı araştırmada olayın geçmişe dayanan bir alacak verecek anlaşmazlığı nedeniyle yaşandığı belirlendi.
İddiaya göre Z.G., geçmişte Funda Bakış’a ait spor salonunda çalışıyordu. Bu dönemde Bakış’a para verdiği ve bu paranın geri ödenmesi konusunda aralarında anlaşmazlık bulunduğu öğrenildi.
Z.G.’nin bu parayı temin etmek için kredi çektiği de soruşturma kapsamında tespit edildi.
SOKAK ORTASINDAKİ KAVGA CİNAYETLE SONUÇLANDI
Alacak verecek meselesi nedeniyle başlayan tartışmanın kısa sürede şiddetli bir kavgaya dönüşmesi ve Funda Bakış’ın bıçaklanarak yaşamını yitirmesi olayın boyutunu daha da ağırlaştırdı.
Polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturması sürerken, gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilmesi bekleniyor.
Funda Bakış’ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında olayın tüm ayrıntılarının ve şüphelilerin olayda oynadığı rollerin yapılacak incelemeler sonucunda netleşmesi bekleniyor.
