featured

Manisa’da can pazarı! 11 kişinin öldüğü kazada iki şoför gözaltında

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa’nın Akhisar ilçesinde yolcu otobüsü ile tırın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 11 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı. Feci kazanın, gişeleri kaçıran yolcu otobüsünün geri manevra yaptığı sırada meydana geldiği iddia edildi. Kazaya karışan otobüs ve tır şoförleri gözaltına alındı.

Kaza, saat 11.30 sıralarında İstanbul-İzmir kara yolu Akhisar kavşağında meydana geldi. Tur otobüsü ile kereste yüklü tır çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle yolcu otobüsü yan devrilirken tır da yoldan çıktı.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve güvenlik ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

11 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı

Feci kazada 11 kişi yaşamını yitirdi, 27 kişi ise yaralandı. Yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Kazanın ardından bölgede güvenlik önlemleri alınırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kazanın nedeni geri manevra iddiası

İlk belirlemelere göre kazanın, Akhisar gişelerini kaçıran yolcu otobüsünün geri manevra yaptığı sırada arkadan gelen kereste yüklü tırın çarpması sonucu meydana geldiği iddia edildi.

Kazanın kesin nedeninin belirlenmesi için incelemelerin sürdüğü bildirildi.

İki şoför gözaltına alındı

Kazaya karışan yolcu otobüsünün şoförü ile tırın şoförü gözaltına alındı. Olayla ilgili adli soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten açıklama

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

“Soruşturma titizlikle yürütülmektedir”

Bakan Gürlek, açıklamasında Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını ve soruşturmanın üç Cumhuriyet savcısı tarafından titizlikle yürütüldüğünü bildirdi.

“Milletimizin başı sağ olsun”

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten Gürlek, yaralılara da acil şifalar diledi.

Gürlek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasına ilişkin Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan adli soruşturma üç Cumhuriyet savcımız tarafından titizlikle yürütülmektedir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet; ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter