featured

Kraliçe Elizabeth’in Epstein Skandalıyla İlgili Borç İddiası İngiliz Basınında

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
İngiliz basını, Kraliçe II. Elizabeth’in oğluna, Jeffrey Epstein mağduru Virginia Giuffre’ye ödenecek sus payı için ciddi miktarda borç verdiğini öne sürdü. The Sun gazetesinde yer alan haberlere göre, Andrew Mountbatten-Windsor, Giuffre’ye verilecek 12 milyon sterlinlik sus payının bir kısmı için Kraliyet Ailesi üyelerinden borç aldı. Bu borcun 7 milyon sterlini Kraliçe Elizabeth’ten, 3 milyon sterlini Prens Philip’in mirasından, 1,5 milyon sterlini ise o dönemde Galler Prensi olan Kral III. Charles’tan sağlandı. Haberde, borcun hâlâ ödenmediği ve Andrew’ün İsviçre’deki şale tipi dağ evini satarak borcunu kapatmak istediği fakat evin borcu karşılamadığı belirtildi.

Saray kaynakları, Andrew’ün Epstein ile ilişkisi hakkında ailesine yalan söylediğini ve Giuffre’ye verilecek paranın bu nedenle ödendiğini ifade etti. Andrew, yaşanan skandallar nedeniyle York Dükü unvanı dahil tüm unvanlarından feragat etmişti; geçen yıl Kral Charles tarafından “Prens” unvanı da elinden alındı. Kraliyet ailesi, Andrew’ü korumak ve ailenin itibarını korumak amacıyla sus payını ödemeyi tercih etti.

Olayın medyada geniş yer bulması, Kraliyet gelirleri ve mülklerinin halk denetimine açılması tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Liberal Demokratlar, Royal Lodge ve diğer Kraliyet mülklerinin detaylı incelenmesini talep ederken, Başbakan Keir Starmer de uygun incelemenin önemine vurgu yaptı.

Andrew, artan baskılar üzerine Windsor Kalesi’ndeki evini boşaltarak Kral Charles’ın şahsi mülkü olan Sandringham Sarayı arazisindeki çiftlik evine taşındı. Eski eşi Sarah Ferguson’un Epstein ile ilişkisi ve bağlantılı vakıflardan çekilmesi de medyada geniş yankı buldu. Bu gelişmeler, Kraliyet ailesi içindeki mali ve hukuki sorumlulukların, kamuoyu ve medya takibiyle ne kadar yakından izlendiğini bir kez daha gösterdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter