UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasında Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu’nda konuk ettiği Olympique de Marseille karşısında sahadan 4-1’lik galibiyetle ayrılarak Avrupa macerasına 3 puanla başladı.
Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da fileleri birer kez havalandırdı. Beşiktaş adına 15. dakikada İlhan Fakılı sahneye çıkarken, Marsilya 30. dakikada Keyliane Abdallah’ın golüyle skoru eşitledi. İlk 45 dakika 1-1 sona erdi.
İkinci yarıda Beşiktaş fırtınası
Siyah-beyazlı ekip ikinci yarıda oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. 56. dakikada Orkun Kökçü’nün asistinde Vaclav Cerny’nin şık vuruşu Beşiktaş’ı yeniden öne geçirdi.
Bu golden yalnızca üç dakika sonra Orkun Kökçü bir kez daha asist yaptı. Amir Murillo’nun kaydettiği golle fark 3-1’e çıktı.
Beşiktaş’ın farklı galibiyetini ilan eden gol ise 81. dakikada Ernest Poku’dan geldi. Karşılaşma 4-1 Beşiktaş üstünlüğüyle tamamlandı.
İlhan Fakılı ve Ernest Poku’nun gollerinde Junior Olaitan asist yapan isim oldu.
Gol sevinçleri objektiflere yansıdı
Beşiktaş’ın Avrupa Ligi’ne galibiyetle başlamasında büyük pay sahibi olan futbolcuların gol sonrası yaşadığı coşku da karşılaşmanın dikkat çeken anları arasında yer aldı. Siyah-beyazlı oyuncuların sevinçleri tribünlerdeki coşkuyla birleşirken, o anlar fotoğraf karelerine yansıdı.
Sıradaki durak Hoffenheim
Beşiktaş, aldığı bu galibiyetle UEFA Avrupa Ligi’ne 3 puanla başladı. Siyah-beyazlıların bir sonraki Avrupa sınavı ise 15 Ekim’de Almanya’da Hoffenheim karşısında olacak.
