Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Kanlı Resimleri Sosyal Medyada Zorla Paylaştırdı

Kanlı Resimleri Sosyal Medyada Zorla Paylaştırdı
128 views
27 Mart 2021 - 14:25
İşitme engelli E.E.’yi eşcinsel olduğu gerekçesiyle döven ve kanlı görüntüleri sosyal medyada yayınlayan Fırat Kaya, ‘kendisine cinsel ilişki teklif ettiği’ için saldırdığını iddia etti

İzmit Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘hakaret’ suçundan gözaltına alınan Fırat Kaya, dün emniyette ifade verdi. Kaya, işitme engelli olduğunu, body sporu yaptığını ve işinin bulunmadığını söyledi.

Zanlı, vahşet dakikalarını şöyle anlattı:

– Kendimi kaybederek tekme ve tokatla yüzüne ve başına vurdum. Burnundan kan aktı. Telefonunu zorla alıp resimlerini çektim. Instagram ve Facebook hesaplarında paylaştırdım. Eşcinsel olmasının sonunun bu olduğuyla alakalı birkaç cümle yazdırarak, ders olsun diyerek paylaştırdım.

Kendisi gibi işitme engelli olan Murat Akdemir vesilesiyle E.E. ile tanıştığını iddia eden Kaya, şöyle devam etti:

KAYA: CİNSEL İLİŞKİYE GİRMEK İSTEDİ

– E. E. ve Murat Akdemir İzmit Otogarı’nda tanışmış. E.E. anahtarlık ve oyuncakları satmak istediğini belirterek, İzmit’te kafelerin bulunduğu yere götürmesi için yardım istemiş. Murat, E.E.’yi alkol aldığım yere getirdi. Kafelerin bulunduğu yürüyüş yolunu E.E.’ye tarif ettik. Bu şahıs yanımızdan ayrılıp satış yapmaya gitti. Aramıza işitme engelli Emrah Mutlu da katıldı. Dört kişi eve gittik. E.E., benimle cinsel ilişkiye girmek istedi ve tacizde bulundu.

– Alkolün etkisiyle kendimi kaybederek, tekme ve tokat atarak yüzüne ve başına vurdum. E.E.’nin burnundan kan akmaya başladı. Emrah ve Murat vurmadı. E.E.’den telefonunu zorla aldım, resimlerini çektim. E.E.’nin Instagram ve Facebook hesaplarıyla LGBT grubuna resimleri zorla paylaştırdım. Resimlerin üzerine E.E.’nin eşcinsel olmasının sonunun bu olduğu ile alakalı birkaç cümle yazdırarak, ders olsun diyerek paylaştırdım. E.E.’yi benim darp ettiğim sırada resimleri Murat Akdemir çekti. E.E. zorlamamla resimleri sosyal medyada paylaştı.

AKDEMİR: HEPİMİZ YÜZÜNE TÜKÜRDÜK

Fırat Kaya, daha sonra E.E.’yi evden gönderdiğini söylerken, diğer şüpheli Murat Akdemir, “Fırat, E.E.’nin telefonunda cinsel içerikli görüntüler gördü. Bunları görünce çıldırdı. E.E.’yi yumrukla dövdü. Sonra hepimiz E.E.’nin yüzüne tükürdük”

Mağdur E.E. ise Fırat Kaya ile Aydın’dan tanıştıklarını söyledi. İzmit’te yaşayan Kaya’nın telefonda kendisine, “Burada hediyelik eşya satabilirsin” demesi üzerine işsiz olduğu için İzmit’e gittiğini belirtti. İzmit Otogarı’nda kendisini karşılayan iki erkekle Kaya’nın yanına gittiklerini kaydetti.

E.E.: HEPSİ VURMAYA BAŞLADI

Bir süre Kaya’nın gösterdiği yerde hediyelik eşya sattıktan sonra akşam dört kişi olarak dağ evine vardıklarını söyledi. Kaya’nın satıştan kazandığı 70 TL’yi vermediğini ve küfrettiğini savundu. Daha sonra eşcinselliği ile ilgili sözler sarf ettiğini anlatan E.E. şöyle devam etti:

“Biri arkadan kafama vurdu, ardından hepsi vurmaya başladı. Biri kemerle, Fırat eliyle vurdu.”

E.E. kendisini arabaya bindirerek otogarda indirdiklerini ve parasını vermediklerini söyledi.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !