Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

HDP’li 451 İsim İçin Siyasi Yasak İsteniyor

HDP’li 451 İsim İçin Siyasi Yasak İsteniyor
57 views
10 Haziran 2021 - 14:03

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, 843 sayfalık iddianamede 451 HDP’li hakkında “siyasi yasak” talep edildiğini söyledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Antalya’da düzenlenen “Sınıraşan Örgütlü Suçlarla Mücadele” konulu konferansa katıldı.

Konferans sonunda açıklamalarda bulunan Şahin, HDP’nin kapatılması ve yöneticilerine uygulanması istenen siyasi yasakla ilgili devam eden adli süreç ile ilgili bilgi verdi.

”İDDİANAMEDE 451 HDP’Lİ İÇİN SİYASİ YASAK İSTENİYOR”

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin, gerekli tüm delilleri toparladıklarını belirterek Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) gönderdiklerini söyledi.

 

Bundan sonraki sürecin AYM’nin yetkisinde olduğunu belirten Şahin, “15 gün sonra değerlendirecekler ve takdiri onlar verecek. Bizler tüm kararları, dosyaları, delilleri, CD’leri, HDP’nin yetkililerinin konuşmalarını dosyaya sunduk. 843 sayfalık bir iddianamedir. 451 kişi hakkında siyasi yasak isteniyor. 69 kişi de parti üyesi olarak terör örgütü lehine konuşmaları olduğu için iddianamede yer alıyor” diye konuştu.

PARTİNİN BANKA HESAPLARINA TEDBİR KONULMASI DA İSTENDİ

Başsavcı Şahin, HDP’nin parti banka hesaplarına tedbir konulmasını talep ettiklerini de sözlerine ekledi. Başsavcı Bekir Şahin, iddianamede isimleri geçenleri ise açıklamak istemediğini söyledi.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !