featured

Fon Soruşturmasında Deprem! 3 Gazeteci İfadeye Çağrıldı

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fon soruşturmasına ilişkin adli süreç devam ederken, soruşturmanın kamuoyuna yansıyan boyutuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında yapılan açıklamalar incelemeye alındı.

Başsavcılık, gazeteciler İsmail Saymaz, Murat Ağırel ve Şaban Sevinç hakkında, soruşturmanın içeriğine ilişkin kamuoyunu yanıltıcı nitelikte açıklamalarda bulundukları iddiasıyla işlem yapılması talimatı verdi. Üç gazetecinin şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınması istendi.

Dezenformasyon iddiasıyla ifade işlemi

Başsavcılığın açıklamasında, fon soruşturmasıyla ilgili bazı açıklamaların basın yayın organları ve sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaşıldığı belirtildi. Söz konusu açıklamaların kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu iddiası üzerine üç gazetecinin ifadelerinin alınmasına yönelik talimat verildiği bildirildi.

Gazetecilerin fon soruşturması üzerinden bazı bakanları hedef alan açıklamalarda bulunduğu öne sürülürken, adli sürecin bu iddialar çerçevesinde devam ettiği aktarıldı.

Mustafa Balcı ve Şaban Sevinç hakkında gözaltı kararı

Soruşturma kapsamında bir başka gelişme de Mustafa Balcı ve Şaban Sevinç hakkında gözaltı kararı verilmesi oldu.

Dosyaya ilişkin adli işlemler sürerken, şüpheliler hakkındaki kararların ve ifade süreçlerinin soruşturmanın ilerleyişine göre şekillenmesi bekleniyor.

Başsavcılıktan sosyal medya uyarısı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, fon soruşturmasıyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, bazı sosyal medya platformları ve dijital mecralarda soruşturmanın içeriğine ilişkin gerçeği yansıtmayan iddiaların yayımlandığını belirtmişti.

Açıklamada, kişi ve kurumlarla ilgili gerçeğe aykırı bilgilerin paylaşılmasının Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi kapsamında değerlendirilebileceği ifade edilmişti. Başsavcılık, bu tür paylaşımları yapan kişiler hakkında gerekli adli işlemlerin başlatılabileceği uyarısında bulunmuştu.

Fon soruşturmasında süreç devam ediyor

Sermaye piyasası işlemlerine ilişkin soruşturma kapsamında mali hareketler ve kamuoyuna yansıyan iddialar üzerindeki incelemeler sürüyor. Son gelişmeyle birlikte soruşturmanın yalnızca finansal işlemlerle değil, soruşturma hakkında yapılan açıklamalarla ilgili iddialarla da gündeme geldiği görüldü.

İsmail Saymaz, Murat Ağırel ve Şaban Sevinç hakkındaki ifade işlemlerinin sonucu ile soruşturmanın bundan sonraki aşamalarına ilişkin gelişmelerin takip edilmesi bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter