featured

Fenerbahçe’de Lyon Alarmı! İsmail Kartal TFF’ye Ateş Püskürdü

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Lyon ile oynanacak kritik karşılaşma öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Sarı-lacivertli ekibin turu geçerek Şampiyonlar Ligi’ne kalmayı hedeflediğini belirten Kartal, takımının fikstür nedeniyle yaşadığı sıkıntıya da dikkat çekti.

Özellikle Gençlerbirliği karşılaşması ile Lyon maçı arasındaki kısa dinlenme süresine tepki gösteren deneyimli teknik adam, kulüp olarak Türkiye Futbol Federasyonu’ndan maçın ertelenmesini talep ettiklerini ancak bu isteğin kabul edilmediğini söyledi.

“TURU GEÇMEK İSTİYORUZ”

Lyon deplasmanı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan İsmail Kartal, karşılaşmanın hem Fenerbahçe hem de Türk futbolu açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

İki takımın da Şampiyonlar Ligi hedefiyle sahaya çıkacağını belirten Kartal, mücadelede 90 dakikanın yanı sıra gerekmesi halinde 120 dakikalık bir sürenin de kendilerini bekleyebileceğini söyledi.

Fenerbahçe’nin son dönemde Avrupa kupalarında önemli bir yükseliş yakaladığını dile getiren Kartal, bu ivmeyi Şampiyonlar Ligi’ne taşımak istediklerini belirtti.

Kartal, oyuncularına da karşılaşma öncesinde net bir mesaj verdiğini söyledi:

“Birlikte oynayın ve cesur olun.”

“18 YILLIK HASRETİ BİTİRMEK İSTİYORUZ”

Deneyimli teknik direktör, futbolcularıyla yaptığı toplantıda Fenerbahçe’nin uzun süredir devam eden Şampiyonlar Ligi özlemini de hatırlattığını aktardı.

Ülke puanı açısından da mücadelenin önemine vurgu yapan Kartal, takımının Lyon taraftarı önünde oynamaya alışık olduğunu belirtti.

Fenerbahçe’nin tecrübeli bir kadroya sahip olduğunu ifade eden Kartal, rakip Lyon’un ise daha genç futbolculardan oluştuğuna dikkat çekti.

Lyon’un kadrosunun yaş ortalamasının yaklaşık 23 olduğunu belirten Kartal, sarı-lacivertli takımın deneyimli isimlerinin bu tür kritik karşılaşmalarda önemli bir avantaj sağlayabileceğini söyledi.

İLK MAÇTAKİ FIRSATLARA DİKKAT ÇEKTİ

İki takım arasındaki ilk karşılaşmayı da değerlendiren Kartal, Fenerbahçe’nin karşılaşmada Lyon’a göre daha fazla fırsat yakaladığını ancak bu pozisyonları değerlendiremediklerini söyledi.

Tecrübeli çalıştırıcı, rövanşta daha etkili bir futbol ortaya koyarak sahadan galibiyetle ayrılmak ve Şampiyonlar Ligi’ne yükselmek istediklerini ifade etti.

Kartal, bu başarının yalnızca Fenerbahçe camiasını değil, Türk futbolunu da mutlu edeceğini dile getirdi.

TFF’YE FİKSTÜR TEPKİSİ

Basın toplantısının en dikkat çeken bölümlerinden biri ise fikstürle ilgili açıklamalar oldu.

İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin Gençlerbirliği maçından yalnızca 2,5 gün sonra Lyon karşısına çıktığını belirtirken, Fransız ekibinin ise Fenerbahçe karşılaşması öncesinde yaklaşık 7 günlük dinlenme süresine sahip olduğunu söyledi.

Bu durumun takım açısından dezavantaj oluşturduğunu belirten Kartal, Fenerbahçe’nin Gençlerbirliği maçının ertelenmesi için TFF’ye başvurduğunu ancak taleplerinin kabul edilmediğini açıkladı.

Kartal, yaşanan duruma ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Gençlerbirliği maçından 2,5 gün sonra Lyon maçına çıktık. Lyon ise 7 gün sonra bizim maçımıza çıktı. Lyon, yarınki maça da daha dinlenerek çıkacak. Biz kulüp olarak Gençlerbirliği maçının ertelenmesini istedik ama kabul edilmedi. Kulüp olarak mağdur olduk.”

“ARTIK BUNLARA BAKMIYORUZ”

Fikstür nedeniyle yaşanan sıkıntının takımın motivasyonunu bozmasına izin vermeyeceklerini belirten Kartal, artık yalnızca Lyon karşılaşmasına odaklandıklarını söyledi.

Takımının karşılaşmaya hazır olduğunu ifade eden deneyimli teknik adam, yaşanan tüm olumsuzlukları geride bıraktıklarını belirterek tur hedeflerini yineledi.

Kartal, “Artık bunlara bakmıyoruz. Önümüze bakacağız. Maça konsantreyiz. Yarın turu geçmek istiyoruz.” sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

Fenerbahçe açısından büyük önem taşıyan Lyon rövanşı, sarı-lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi hedefi açısından kritik bir sınav olacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter