Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Fatih Altaylı’dan Erdoğan’ı Kızdıracak Yazı

Fatih Altaylı’dan Erdoğan’ı Kızdıracak Yazı
27 views
06 Ağustos 2021 - 12:54

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Canlılar ve oylar” başlıklı yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yangında yaşamını yitiren canlılarla ilgili yaklaşımına sert bir yazıyla tepki gösterdi.

Fatih Altaylı'dan Erdoğan'ı Kızdıracak Yazı: Siz Hiç Oy Vermeye Giden Yabandomuzu Gördünüz mü?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Canlılar ve oylar” başlıklı yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yangında can veren canlılarla ilgili yaklaşımına ağır ifadelerle tepki gösterdi.

Altaylı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın orman yangınları sırasında yanan canlılarla ilgili olarak sadece ve sadece ekonomik bakış açısıyla “Beyaz etse beyaz et, büyükbaşsa büyükbaş, koyunsa koyun hemen parasını ödeyeceğiz” demesi sosyal medyada çok eleştirildi. Erdoğan’ın ormanlardaki evcil hayvanlar dışındaki zengin yaşamı önemsememesi, satış değeri olmayan hayvanları kale almaması garip karşılandı” diyerek eleştirilerini şöyle sıraladı:

HAYATA BAKIŞI TAMAMEN POLİTİK”

“Şurası bir gerçek ki, Erdoğan’ın hayata bakışı tamamen politik. Her şeyi oy potansiyeline göre değerlendiriyor. Hele hele elindeki oylar eskisi gibi bol olmadığı ve bıçak sırtı bir dengede ilerlemeye çalıştığı için iyiden iyiye oraya kilitlenmiş durumda. Bu nedenle de her şeyin değeri sahip olduğu oy ile ölçülüyor.

Bu yüzden de Erdoğan yaban hayatındaki hayvanları değil, evcil hayvanların sahiplerini önemsiyor. Çünkü oy verebilecek olanlar onlar. Ki zaten önemli bir kesimi AK Parti’nin seçmeni ve sempatizanı. Erdoğan onları kaybetmemek istiyor.

 “OY VERMEYE GİDEN ÇOBAN GÖRDÜK”

Bu yüzden de sahipli “canlıların” sahiplerine sesleniyor. Onları mutlu etmeyi hedefliyor. Gerisi teferruat. Siz hiç oy vermeye giden kaplumbağa, tavşan, yabandomuzu, sincap, kartal, şahin gördünüz mü! Tabii görmediniz. AK Parti örgütü de görmedi. Ama oy vermeye giden çoban gördük. Hepimiz.”

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !