featured

Ela Rümeysa Cebeci’den Yeni Açıklama: “Telefonumu Rızamla Verdım”

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ela Rümeysa Cebeci’nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında verdiği ek ifade, spikerin yaşanan süreçteki duruşunu ve savcılıkla iş birliğini ayrıntılı şekilde ortaya koyuyor. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan uyuşturucu testinin pozitif çıkmasının ardından tutuklanan Cebeci, ifadesinde telefonunu savcılığa kendi rızasıyla verdiğini ve hiçbir şekilde zorla bilgi verilmediğini vurguladı. Daha önceki ifadesinde uyuşturucu kullanmadığını belirtmiş olsa da, ek ifadesinde söz konusu maddeleri geçmiş zamanda kullandığını açıkça kabul etti. Ancak Cebeci, k. ve kimyasal uyuşturucu gibi Türkiye’de suç teşkil eden maddeleri kullanmadığını, söz konusu maddelerin yurt dışında serbest olduğunu sandığı için yanlışlıkla kullandığını belirtti.

Cebeci, ek ifadesinde telefonlarının şifrelerini de tamamen kendi rızasıyla savcılıkla paylaştığını ifade etti. Bu noktada, ikinci telefonunun şifresini dahi gönüllü olarak verdiğini, hiçbir şekilde uyuşturucu satışına karışmadığını ve sadece kullanıcı olduğunu net bir şekilde ortaya koydu. Ayrıca kanında ve sosyal medya yazışmalarında uyuşturucu kullanımına dair delillerin bulunduğunu kabul etti ancak bunların kişisel kullanım olduğunu tekrarladı.

İfadesinde özel yaşamına dair açıklamalarda da bulunan Cebeci, 2021 yılında Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran ile erkek arkadaş olarak bir ilişki yaşadığını ve sonrasında arkadaş kalmaya devam ettiklerini belirtti. Bu açıklama, medyada ve kamuoyunda daha önce konuşulan ilişkilerle ilgili spekülasyonları doğrular nitelikteydi. Cebeci, yaşadığı tüm sürecin şeffaf bir şekilde ilerlemesi için savcılığa talepte bulunduğunu ve itibarının zedelenmesi durumunu da ilerleyen günlerde detaylı bir şekilde anlatacağını kaydetti.

Ek ifadesinde, kendisinin herhangi bir şekilde uyuşturucu satıcısı olmadığını, sadece kullanıcı olduğunu tekrar vurgulayan Cebeci, sürecin doğru şekilde ilerlemesi için saç ve kan örneklerinin yeniden alınmasını talep etti. Ayrıca geçmişte yaşanan olayların ve telefon yazışmalarının soruşturma kapsamında incelenmesine açık olduğunu belirtti. Bu durum, soruşturmanın şeffaf ve adil şekilde yürütülmesi açısından önem taşıyor.

Sonuç olarak Ela Rümeysa Cebeci’nin ek ifadesi, hem suçlamalara karşı savunmasını hem de soruşturma sürecinde savcılıkla iş birliğini ayrıntılı şekilde ortaya koyuyor. Cebeci, geçmişte yaşadığı hatalardan dolayı sorumluluğu kabul ettiğini ifade ederken, suç unsuru olmayan davranışlarını da net bir biçimde savunmuş oldu. Bu kapsamlı ek ifade, soruşturmanın ilerleyen safhalarında delil değerlendirmesi açısından belirleyici olacak gibi görünüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter