Cemiyet hayatının tanınan isimlerinden Derin Mermerci, katıldığı bir YouTube programında hem manevi yaşamına hem de yıllardır sürdürdüğü Boğaz’daki yalı hayatına ilişkin samimi açıklamalarda bulundu. İnancının günlük yaşamındaki yerinden çantasında taşıdığı eşyalara, yalı yaşamının bilinmeyen yönlerinden aile büyüklerinin kendisine bıraktığı mirasa kadar birçok konuda konuşan Mermerci’nin sözleri sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.
Özellikle “Kur’an-ı Kerim hep yanımda olur” ve “Yalı hayatı sanıldığı kadar kolay değil” ifadeleri, programın en çok konuşulan bölümleri arasında yer aldı.
Manevi Yaşamını İlk Kez Bu Kadar Açık Anlattı
Emel Özuğur’un YouTube kanalında yayınlanan “Yargısız” programına konuk olan Derin Mermerci, program boyunca kendisine yöneltilen soruları içtenlikle yanıtladı.
İnancına ilişkin sorular karşısında oldukça samimi açıklamalar yapan Mermerci, günlük yaşamında manevi değerlerin önemli bir yer tuttuğunu söyledi.
Sunucunun “Kur’an-ı Kerim hep yanında mı?” sorusuna çantasını göstererek cevap veren Mermerci, Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra tespih ve zikirmatiğini de sürekli yanında taşıdığını ifade etti.
“Kur’an-ı Kerim hep yanımda. Zikirmatiğim, tespihim de var. Ben zaten böyle gezen biriyim. Benim biraz farklı bir dünyam var.” sözleriyle manevi yaşamının günlük hayatının ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirdi.
“Ya Fettah, Ya Rezzak Esmalarını Çok Çekerim”
Programda zikirmatiğini nasıl kullandığı da sorulan Derin Mermerci, en çok tekrar ettiği esmaları da paylaştı.
Mermerci, özellikle “Ya Fettah” ve “Ya Rezzak” isimlerini sıkça zikrettiğini belirterek dua ve zikrin kendisine huzur verdiğini ifade etti.
Bu açıklamaları kısa sürede sosyal medyada gündem olurken, birçok kullanıcı Mermerci’nin manevi yönüne ilişkin yaptığı samimi paylaşımları yorumladı.
“Benim Farklı Bir Dünyam Var”
Kendisini anlatırken “Benim farklı bir dünyam var.” ifadelerini kullanan Derin Mermerci, maddi imkânlardan bağımsız olarak manevi değerlere önem verdiğini dile getirdi.
Hayatında duanın önemli bir yere sahip olduğunu belirten Mermerci, yoğun yaşam temposu içinde manevi bağını korumaya özen gösterdiğini söyledi.
Yalı Yaşamının Bilinmeyen Yüzünü Anlattı
Programın en dikkat çeken bölümlerinden biri ise Boğaz’daki yalı yaşamına ilişkin yaptığı açıklamalar oldu.
Dışarıdan bakıldığında birçok kişinin hayalini süsleyen yalı hayatının sanıldığı kadar kolay olmadığını söyleyen Mermerci, bu yaşam biçiminin ciddi sorumluluklar getirdiğini ifade etti.
“Kimse yalı hayatına özenmesin.” diyen Mermerci, eski yapıların bakımının oldukça zor olduğunu belirtti.
“Bir kere yalı hayatı korkunç. Sürekli borular patlıyor. Bugün yalı demek, aynı zamanda büyük bir sorumluluk demek.” sözleriyle yaşadığı zorlukları anlattı.
Babasından Kalan Mirası Anlattı
Mermerci, oturduğu yalının geçmişine ilişkin de önemli bilgiler verdi.
1992 yılında hayatını kaybeden Mehmet Mermerci’nin 1989 yılında bu yalıyı kendisi için satın aldığını anlatan Derin Mermerci, babasının kaliteye ve sağlamlığa büyük önem verdiğini söyledi.
Babasının “Ucuz mal alacak kadar zengin değilim.” sözünü hayat felsefesi haline getirdiğini belirten Mermerci, yalının inşasında ve teknik altyapısında dönemin en kaliteli sistemlerinin tercih edildiğini ifade etti.
Yıllar geçmesine rağmen bakım ve onarımın hiçbir zaman bitmediğini söyleyen Mermerci, tarihi yapıların korunmasının oldukça zahmetli olduğunu dile getirdi.
Sosyal Medyada Geniş Yankı Uyandırdı
Derin Mermerci’nin hem manevi yaşamına hem de yalı hayatına ilişkin yaptığı açıklamalar kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.
Özellikle çantasından Kur’an-ı Kerim, tespih ve zikirmatiğini eksik etmediğini söylemesi ile yalı yaşamına dair “Kimse imrenmesin.” sözleri, kullanıcılar tarafından en çok paylaşılan açıklamalar arasında yer aldı.
Mermerci’nin samimi açıklamaları, lüks yaşam ile manevi değerlerin bir arada olabileceğine ilişkin farklı yorumları da beraberinde getirirken, ünlü ismin programdaki içten tavrı izleyicilerin dikkatini çekti.
