featured

BTK’DAKİ SİSTEM YENİLENMİYOR, GÜVENLİK AÇIKLARI BÜYÜYOR!

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tolga Şardan, sahte diploma skandalının ardından gündeme gelen e-imza sahtekârlığına dair dikkat çekici bir iddiayı daha gündeme taşıdı. T24’te yayımlanan köşe yazısında, asıl kara deliğin Sağlık Bakanlığı’nda olduğunu belirtti.

Sağlık sisteminde büyük açık

Şardan, Sağlık Bakanlığı’nda bulunan sistemin, yasa dışı e-imza kullanımıyla kırmızı ve yeşil reçetelerin hazırlanmasına olanak sağladığını ifade etti. Ayrıca medikal cihazların da bu yöntemle izinsiz kullanılabildiğini belirtti. “Bu ülkenin TC kimlik numarasını taşıyan herkesin Sağlık Bakanlığı’ndaki verileri tehlike altında” dedi.

Büyük paraların döndüğü bir sistem

Yasa dışı e-imza kullanımıyla yapılan işlemlerin büyük maddi kazançlar sağladığını vurgulayan Şardan, bu sistemin denetimsizliğinin kamu güvenliğini tehdit ettiğini belirtti.

Çelik: “Devlet bir yıl önce tespit etti”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise skandallara ilişkin yaptığı açıklamada, “Sahte diploma, sürücü belgeleri konusunda devlet içinde bu faaliyetleri yürütmeye çalışan suç şebekesi vardır. Bu konu devlet kurumları tarafından bir yıl önce tespit edilmiş ve Ankara Savcılığı’nca soruşturmalar yürütülmüştür” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter