featured

Binali Yıldırım ve Ahmet Davutoğlu Mahkemelik Oldu! Gerilim Yargıya Taşındı

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yıllar önce yaptığı bir konuşmada Binali Yıldırım hakkında kullandığı ifadeler, aradan geçen zamanın ardından yeniden gündeme geldi. Davutoğlu’nun sözleri nedeniyle Binali Yıldırım’ın 2022 yılında manevi tazminat davası açtığı ve mahkemenin Davutoğlu’nun 20 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdiği ortaya çıktı.

Söz konusu gelişme, Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ailesi ve kendisinden sonra başbakanlık görevini üstlenen Binali Yıldırım hakkında yaptığı değerlendirmelerin yeniden sosyal medyada paylaşılmasıyla tekrar gündeme geldi.

Davutoğlu’nun sözleri yıllar sonra yeniden gündemde

Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlık döneminin ardından yaptığı bir konuşmada kullandığı ifadeler, dönemin siyasi tartışmalarından biri olmuştu.

Davutoğlu, Bingöl gezisi dönüşünde bir vatandaşın sorusu üzerine yaptığı konuşmada, başbakanlık görevinden ayrılma sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin yanı sıra kendisinden sonra başbakanlık görevini üstlenen Binali Yıldırım’a yönelik de sert ifadeler kullandı.

Davutoğlu’nun sözleri daha sonra sosyal medyada yeniden paylaşılınca konu tekrar gündeme taşındı.

“Milyarlarıma milyar katardım” demişti

Davutoğlu’nun konuşmasında Binali Yıldırım’a atıf yaptığı bölüm özellikle dikkat çekti.

Davutoğlu, o dönemde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“İtiraz etmeseydim ne olurdu biliyor musunuz? Benim başbakanlığım elimden gitmezdi, otururdum, milyarlarıma milyar katardım benden sonraki başbakan gibi.”

Söz konusu ifadelerin yeniden gündeme gelmesinin ardından, Binali Yıldırım’ın bu açıklamalar nedeniyle daha önce hukuki yollara başvurduğu ortaya çıktı.

Binali Yıldırım 150 bin TL tazminat talep etti

Edinilen bilgilere göre Binali Yıldırım, Davutoğlu’nun sözleri üzerine 2022 yılında manevi tazminat davası açtı.

Yıldırım’ın mahkemeye sunduğu dava kapsamında 150 bin TL manevi tazminat talep ettiği öğrenildi.

Dava sonucunda mahkeme, Ahmet Davutoğlu’nun Binali Yıldırım’a 20 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Böylece yıllar önce siyasi tartışmaya neden olan sözler, hukuki süreç sonucunda da yargı kararına konu olmuş oldu.

Siyasi tartışma mahkeme salonuna taşındı

Davutoğlu’nun sözleriyle başlayan tartışmanın ardından Binali Yıldırım’ın açtığı dava, iki eski başbakan arasındaki siyasi gerilimin hukuki boyutunu da ortaya koydu.

Bir dönem aynı siyasi hareket içerisinde başbakanlık görevini üstlenen iki ismin yolları, sonraki süreçte farklı siyasi çizgilerde devam etti. Davutoğlu, AK Parti’den ayrılmasının ardından Gelecek Partisi’ni kurarken, Binali Yıldırım ise AK Parti içerisinde siyasi çalışmalarını sürdürdü.

Davutoğlu’nun geçmişte yaptığı açıklamalar ise aradan geçen yıllara rağmen zaman zaman yeniden gündeme gelmeye devam etti.

Soruşturma da başlatılmıştı

Davutoğlu’nun sözlerinin sosyal medya platformlarında yeniden dolaşıma girmesi üzerine konu yalnızca tazminat davasıyla sınırlı kalmadı.

Söz konusu açıklamalar nedeniyle Davutoğlu hakkında soruşturma başlatıldığı da gündeme geldi. Böylece yıllar önce yapılmış bir siyasi konuşma, hem adli soruşturma hem de geçmişte sonuçlanan tazminat davası üzerinden yeniden kamuoyunun gündemine taşındı.

Karar yıllar sonra ortaya çıktı

Binali Yıldırım’ın 2022 yılında açtığı davanın sonucunda verilen 20 bin TL’lik manevi tazminat kararı, olayın yeniden gündeme gelmesiyle birlikte kamuoyuna yansıdı.

Davutoğlu’nun yıllar önceki sözleri sosyal medyada yeniden paylaşılırken, geçmişte yaşanan hukuki sürecin de kamuoyunun gündemine gelmesi dikkat çekti.

Böylece dönemin siyasi tartışmalarından biri, yıllar sonra hem soruşturma hem de mahkeme kararı üzerinden yeniden konuşulmaya başlandı.

Eski başbakanların söz düellosu yeniden gündemde

Binali Yıldırım ile Ahmet Davutoğlu arasında geçmişte yaşanan siyasi gerilimin hukuki boyutu, tazminat davasının sonuçlanmasıyla birlikte netlik kazanmıştı.

Davutoğlu’nun sözleri nedeniyle açılan davada mahkemenin 20 bin TL manevi tazminata hükmettiği bilgisi, yıllar sonra ortaya çıkarken, iki eski başbakan arasındaki tartışmanın yeni bir boyut kazanmasına neden oldu.

Söz konusu gelişme, Türkiye siyasetinde geçmişte yaşanan tartışmaların yıllar sonra dahi hukuki ve siyasi sonuçlarıyla gündeme gelebileceğini bir kez daha gösterdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter