Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Rus ordusu Belarus’ta büyük tatbikata hazırlanıyor…

Rus ordusu Belarus’ta büyük tatbikata hazırlanıyor…
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
12 views
19 Aralık 2022 - 12:21

Interfax haber ajansı yaptığı açıklamada, Rus birliklerinin Ukrayna’ya komşu olan Belarus’ta askeri tatbikatlar yürüteceğini bildirdi.

Duyurunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in mevkidaşı Alexander Lukashenko ile görüşmek üzere Minsk’i ziyaretinden saatler önce geldiği öğrenildi. Interfax’a göre tatbikat hakkında, “Birliklerin muharebe kabiliyeti ve muharebe hazırlığına ilişkin nihai değerlendirme… tabur taktik tatbikatları yapıldıktan sonra verilecek.” ifadelerine yer verildi.

BELARUS ÜZERİNDEN YENİ BİR SALDIRI MI OLACAK?

Tatbikatların ne zaman ve nerede yapılacağı belirtilmedi. Ekim ayında Rus birliklerinin Belarus’a konuşlandırılması, Belarus birliklerinin Ukrayna’daki saldırılarına katılabilecekleri yönünde korkuları artırmıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski, “Olası tüm savunma senaryolarına hazırlanıyoruz. Hem Rusya hem de Belarus ile olan sınırın korunmasının da bir öncelik olduğunu” söyleyerek ülkeden gelebilecek saldırılara atıfta bulundu.

 

Rus ordusu Belarusta büyük tatbikata hazırlanıyor...

 

UKRAYNALI GENERAL UYARMIŞTI

Ukrayna’nın en üst düzey askeri yetkililerinden biri olan Tümgeneral Andrii Kovalchuk bir röportajda, “Şubat ayının sonunda BELARUS’tan olası bir saldırı düşünüyoruz.” açıklamasında bulunmuştu.

Putin’in yaz boyunca seferber ettiği yaklaşık 300.000 askerin geri kalanını kullanarak ikinci kez taarruz denemesi halinde, Ukrayna’nın daha hazırlıklı olacağı konusunda söylemlere yer verdi.

 

Rus ordusu Belarusta büyük tatbikata hazırlanıyor...

 

KIEV SABAH SAATLERİNDE VURULDU

Pazartesi günü erken saatlerde başkent Kiev’de düzenlenen insansız hava aracı saldırılarında kritik öneme sahip altyapı tesislerinin vurulduğu aktarıldı.

Yapılan açıklamada saldırı esnasında 20’den fazla İran yapımı insansız hava aracı tespit edildiğini ve bunlardan en az 15’inin düşürüldüğünü kaydedildi.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !