1. Haberler
  2. YEREL HABERLER
  3. NATO’nun 30 Ağustos paylaşımı Yunan basınını ayağa kaldırdı

NATO’nun 30 Ağustos paylaşımı Yunan basınını ayağa kaldırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NATO Müttefik Kara Komutanlığı’nın dün 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı paylaşım Yunan medyasında geniş yer buldu.

Komşu Yunanistan’da gündem bir kez daha Türkiye.

NATO Müttefik Kara Komutanlığı sosyal medya hesabından dün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak için bir gönderi paylaşıldı.

Türk askerlerinin fotoğrafının bulunduğu gönderide, Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabı etiketlenerek Türkçe olarak, “Zafer Bayramınız kutlu olsun” denildi.

Paylaşımın devamında İngilizce, “Bugün Türk bağımsızlığının 100. yıl dönümü. Zafer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarında NATO ve ötesindeki Türk müttefiklerimizin yanındayız” ifadeleri kullanıldı.

NATO’nun söz konusu paylaşım Yunan medyasında geniş yankı buldu.

Ta Nea gazetesi haberi ‘NATO bombası: Türkiye’yi 1922’de Yunanistan’a karşı kazandığı zaferden dolayı tebrik ettiler’ başlığı ile okurlarına sundu.

 

 

Daha önce Türkiye ile ilgili asılsız iddiaları sayfalarına taşıyan gazete haberde şu ifadelere yer verdi;

‘Aslında bugün (30 Ağustos), Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türk yetkililerin Yunanistan’a yönelik tehditlerle sert bir saldırı başlatmayı seçtiği gündür.’

CNN Yunanistan ise ‘NATO Türkiye’yi Yunanistan’a karşı kazandığı zaferden dolayı kutladı’ başlıklı haberinde paylaşımın ‘şaşkınlık yarattığı’ iddia edildi.

Haberde ‘LANDCMD mesajında ‘Zafer Bayramınız Kutlu Olsun’ yazıyor. Esasen Türkiye’yi NATO ailesinin bir başka üyesi olan Yunanistan’a karşı kazandığı zaferden dolayı tebrik ediyor’ denildi.

Yunanca yayın yapan pek çok haber sitesi de gelişmeye geniş yer ayırdı.

NATO’nun 30 Ağustos paylaşımı Yunan basınını ayağa kaldırdı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.